Promocija filma „Jelena, Katarina, Marija“

U četvrtak, 4. oktobra, u 13h, u Delfi Caféu, Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske) biće održana promocija filma „Jelena, Katarina, Marija“.

Film je inspirisan knjigom „New York, Beograd“ Dušana Miklje, a rađen je u produkciji „5 Star Production“. O ovoj drami će govoriti jedan od vodećih reditelja u Srbiji Nikita Milivojević, scenarista i autor romana „New York, Beograd“ Dušan Miklja, glumice Milica Zarić i Borka Tomović i producent Savo Milošević.

Tri mlade devojke iz Beograda, Jelena, Katarina i Marija, slučajno se sretnu u Njujorku. Svaka je napustila Beograd iz nekog svog razloga: Katarina sredinom devedesetih u potrazi za boljim životom. Jelena je krajem devedesetih pobegla od bombardovanja. Marijin dečko, za kojeg je želela da se uda, poginuo je tokom rata, i zbog toga je odlučila da zauvek ode iz zemlje. U potrazi za novim životom, u nekoj drugoj stvarnosti, u kojoj nikada nisu ni sanjale da mogu da budu, sa svojim pogubljenim iluzijama, strahovima, nadama, one traže svoje mesto. Odlazak nije rešio probleme zbog kojih su otišle, već ih je, na neki način, učinio još težim. Jedna od njih se zato vraća u Beograd i želi da u njemu rodi dete. 

Jelena, Marija i Katarina su tri imena, umesto mnogih imena, metafora jedne mnogo šire, globalne priče, miliona apatrida danas. 

U ulozi Jelene pojavljuje se Borka Tomović, Katarinu glumi Jelena Stupljanin, dok Mariju glumi Milica Zarić. Pored njih tri u filmu se još pojavljuju i L. Džej Mejer, Miki Karpenter, Dominik Markus i drugi. 

Za prvih deset kupaca knjige „New York, Beograd“ izdavačka kuća Laguna i knjižara Delfi SKC poklanjaju po dve karte za premijeru filma.

Premijera ovog ostvarenja je zakazana za 12. oktobar u Sava Centru (velika dvorana), u 20.30h.

Cena ulaznice: 400 din.

Više informacija na: www.laguna.rs i www.savacentar.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *