Projekat “Multikulturalizam u Muzici”

Projekat “Multikulturalizam u Muzici” održaće se u KC Gradu 29. novembra sa početkom u 20h. On donosi kulturu nezapadnih zemalja kroz predstavljanje njegovog doprinosa savremenoj kulturi. Svojom muzikom to veče će se predstaviti Wenti Waddada, Daddy Ranks i DJ Swivo iz Engleske kao i domaći reggae dvojac Irie Revolution.

Ovaj projekat je odabrao muziku kao oblik kulturnog izražavanja koji je neometan od strane jezičkih barijera i najlakše nalazi put do publike od svih savremenih umetničkih formi. Cilj i ideja je ukazati na važnost postojanja i očuvanja kulturoloških razlika i staviti naglasak na često zanemaren ili nedovoljno prepoznat uticaj koji kulturne raznolikosti imaju prilikom oblikovana savremene i popularne kulture i muzike.

Ovo je pilot projekat koji se realizuje u regionu jugoistočne Evrope uz učešće tri velika muzička festivala: EXIT Festival, In Music i Taksirat, a podržan je od Evropske komisije u okviru programa kulture (Culture Programme 2007 – 2013).

Program počinje javnom raspravom na kojoj će govoriti izvođači najavljeni za muzički program koji sledi od 22h. Tema rasprave biće razmatranje uticaja nezapadnih kultura u Evropi na savremenu kulturu i muziku.

Ulaz je besplatan.

 

Više informacija na: gradbeograd.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *