Pretpremijerna turneja predstave “Tamo i nazad”

Od 16. do 20. oktobra, pozorišna predstava “Tamo i nazad”, koja će premijerno biti izvedena 24. oktobra u Domu sindikata, imaće pretpremijernu truneju u Batočini, Trsteniku, Užicu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

U crnoj komediji Stevana Koprivice igraju popularni glumci Andrija Milošević i Marinko Madžgalj, uz muziku i songove Saše Miloševića Mareta, u režiji Juga Radivojevića.

Miloševićev lik Peđa je basista, građevinski inženjer bez stalnog zaposlenja. Sanjao je o rok bendu a sada u 40. godini, sa drugarom još iz osnovne škole Mikijem, obilazi manja i veća slavlja, kafane, žurke i rođendane. 
Boem i mangup, upravo je odlučio da se skrasi i oženi. Ne veruje ni u šta, osim u svoj šarm i drskost. 

Madžgalj igra Mikija, akademskog muzičara koji svira sve čega se dohvati i peva. Nesuđeni “Fulbrajtov” stipendista, oženjen svojom prvom i najvećom ljubavlju, posvećen njoj i sinu, tezgari u svadbarskom bendu da bi preživeo i obezbedio porodicu. Preko njegovih leđa slomilo se sve što se lomilo generaciji koja danas ima 40 godina i koja je, bez svoje krivice, osetila kletvu “Dabogda imao pa nemao”. 

Prema rečima autora, na početku predstave Mikija i Peđu zatičemo u nedefinisanom prostoru, zbunjene i ošamućene. Saznajemo da se dogodila saobraćajna nesreća i da su Miki i Peđa stradali, ali oni to ne prihvataju. Da ne bi ostali između života i smrti, odlučuju da pretresu svoje živote, da “očiste dušu” ne bi li tako uspeli ili da se izbave ili da konačno umru. 
Kreću se kroz duhovitu i gorku rekapitulacija svojih života, situacija u kojima su bili, a to su između ostalog I situacije prelomne i za našu zemlju poslednjih tridesetak godina.

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *