Premijera predstave “ Indigo”

Premijera predstave  je u utorak, 25.septembra 2012 u 20:00 časova u Velikoj Sali Doma omladine. Cena ulaznice je 1000 dinara.

Uloge tumače: Danica Maksimović,Marija Vicković, Branislav Lečić. Tekst je napisao Dušan Premović , a režirao je Branislav Lečić.

Fotografija preuzeta sa http://www.slobodnaevropa.org

U modernom društvu gde identitet nije ništa više do niz obavljenih zadataka, gde se stvari kategorišu površno i pojavno, dve žene, koje sede u zlatnom kavezu, ambiciozne, sposobne, moćne i uspešne kriju se iza ciljeva, interesa i ambicija. Deleći radno mesto, naizgled dele i sudbinu. Drama ’’Indigo’’ je priča o savremenom svetu žena, o ženi u savremenom svetu, o prodatom, izgubljenom, naizgled nadoknađenom, preplaćenom, precenjenom, izgubljenom i vraćenom, priča o svima nama čije granice otuđenosti čvrsto stoje na horizontu liberalnog kapitalizma. Duško Premović nas vešto vodi kroz likove čije sudbine deli veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, pored etabliranja problema savremenog sistema, jeste da zapravo pokrene misao i prodrma kavez. Ovaj komad preveden je na engleski jezik, javno čitan u Americi, a svoje prvo izvođenje imao je na festivalu Grad teatar – Budva 2012. godine. Ovo je beogradska premijera. 

Duško Premović rođen 2.5.1964. godine. Diplomirao Glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi Predraga Bajčetića. Igrao je u većini beogradskih pozorišta: Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Narodno pozorište Beograd… Učestvovao je na brojnim pozorišnim festivalima, Dubrovnik, Split, Ohrid i drugim. Pisanjem počinje da se bavi od 2001. godine. Za filmska i TV scenarija kao pisac i autor nagrađivan je više puta. Njegova djela osvajaju značajne autorske nagrade na mnogim televizijskim i filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *