Premijera mjuzikla “Rebeka” u Madlenijanumu

Mesec dana pre brodvejske premijere zakazana je srpska premijera u Madlenianumu na Velikoj sceni 9. decembra, prva repriza je 11. decembra.

Muziku i orkestraciju napisao je Silvester Levai, libreto i stihove uradio je Majkl Kunc. Mjuzikl je inspisrisan poznatim romanom Dafne di Morije – Rebeka. Roman je širom sveta proslavio Alfred Hičkok snimivši istoimeni film, koji i danas smatramo remek delom svetske kinematografije.

Umetnička ekipa predvođena rediteljem Nebojšem Bradićem i dirigentom Đorđem Stankovićem dočaraće nam priču o bogatom Englezu Maksu de Vinteru i njegovoj novoj i mladoj supruzi, kao i Mrs. Denvers domaćici zamka – gazdarici dvorca, koje sve progoni duh Maksove prve supruge Rebeke u zloslutonom dvorcu Menderleju.

Posebno je značajna inovirana tehnologija koja će se koristiti u vizuelnoj opremi scene, a kao deo scenografije koristiće se i engleski nameštaj epohe, koji će, kao i kostimi, veoma doprineti likovnosti i sceničnosti dela.

Uloge tumače Ivan Bosiljčić, Katarina Gojković, Nataša Marković, Dejan Lutkić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković, Zoran Leković, Goran Daničić i dr, a od dve mlade, nežne heroine koje tumače mladu Mrs. De Vinter, Branislave Podrumac i Snežane Jeremić očekujemo da postanu nove zvezde.

Svetsku premijeru mjuzikl Rebeka doživeo je 2004. u Tokiju, a 2006. i evropsku premijeru u Beču. Rebeka je postavljena i u Budimpešti, Bukureštu, Finskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj. Izvodi se na engleskom, japanskom, nemačkom jeziku. Eksluzivnost produkcije Madlenianuma je izvođenje na srpskom jeziku.

 

Više informacija na: www.madlenianum.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *