Premijera flamenko predstava “Café Cantante” u Madlenianumu

Predstava “Café Cantante” premijerno će u Srbiji biti izvedena 4. i 5. decembra u Madlenianumu.

Inspirisana istoimenim delom Federika Garsije Lorke, predstava priča o životu čuvene pevačice flamenka Dolores La Parala koja je zbog svog jedinstvenog glasa, ali i harizme i stava postala legenda i nadahnula mnoge velike umetnike.

Kroz priču o jednoj ženi, njenim osećanjima i strahovima predstava će prikazati publici koliki je bio značaj perioda zvanog “cafés-cantantes” za flamenko umetnost.

Za one koji se prvi put susreću sa flamenkom ovo će biti jedinstvena prilika da se upoznaju sa istorijskim razvojem ovog muzičkog pravca počevši od XVI veka kada su nastale prve flamenko pesme, pa sve do današnjih dana.

Flamenko je muzički pravac nastao u Andaluziji mešanjem različitih kultura, a govoreći o ljubavi i samoći, bolu i prolaznosti života, predstava “Café Cantantes” nastoji da Beograd i Srbiju smesti na svetsku mapu lokacija koje neguju kulturu flamenka. Umetnici iz Španije ujedinjeni u pesmi, plesu i gitari uvešće gledaoce u svet čarobne Andaluzije.

Na premijernom izvođenju ove predstave na Flamenko festivalu u Zagrebu letos tražila se karta više, a beogradsko izvođenje ključno je za približavanjem kulture flamenka čitavom regionu.

Autori predstave su flamenko plesači i koreografi La Sali koja je svoje prve flamenko korake naučila u Beogradu i Pedro Fernandez.

 

Više informacija na: www.madlenianum.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *