Premijera filma „Ljuljaška“

U sredu, 3. oktobra, u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) u 21h, premijerno će biti prikazan film “Ljuljaška”.

Ideja za film je nastala iz muzičke radio emisije na nezavisnom internet radiju Novi radio Beograd, koju su vodile Ana Ivanović i Tamara Drakulić. U nedostatku tema, njih dve su odlučile da lažu da se nalaze u Americi. Puštajući različite zvuke, kao i muziku karakterističnu za područja kroz koja navodno prolaze, pokušale su da dočaraju svoje imaginarno putovanje.

Tamara je rediteljka, Ana scenaristkinja, pa je bilo prirodno da požele da naprave i film. Bilo je teško ubediti bilo koga da je sa tako malim budžetom koji su zamislile uopšte moguće snimiti dugometražni film, a posebno u Americi. U produkciji nezavisnoj od bilo koje fondacije ili ministarstva, kao svaka prava avantura, nastao je radio road movie “Ljuljaška”.

Putem 66, “majkom svih puteva”, Ana i Tamara započinju svoju potragu za omiljenim muzičarem Džekom Oblivianom, legendom garažnog rokenrola. Kanjoni Arizone, teksaške prerije, prašnjavi putevi Oklahome, stenovite obale Pacifika, crno bluzersko srce Memfisa, i lavirinti Las Vegasa, stvaraju magičnu igru svetlosti kroz koju nas autorke filma “Ljuljaska” na veoma šarmantan način vode.

Više informacija na: www.kcb.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *