Premijera filma “Dobar dan da se umre muški“

Akcioni peti film Džona Mura “Dobar dan da se umre muški”, u serijalu “Umri muški”, premijerno će biti prikazan u Sava centru (Velika dvorana) 12. februara u 20:30h.

Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Džona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja. Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu o kome jedino zna  da je u nevolji.  On i njegov sin nikada nisu bili bliski, i ne slažu se jer su, zapravo, vrlo slični.

U Rusiji se nalaze opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme. Džon je detektiv oštar na jeziku koji uvek, na pogrešnom mestu, radi prave stvari.

Ideja za ovaj film nastala je tokom snimanja četvrtog nastavka serijala, filma “Živi slobodno ili umri muški“. U tom delu vidi se fotografija Džona Meklejna sa porodicom, ženom i dvoje dece.

U filmu igra i naš glumac Radivoje Raša Bukvić, a autorka kostima je poznata kostimografkinja Bojana Nikitović.U petom nastavku deca su odrasla.

Ulogu Meklejnovog sina igra mladi australijski glumac Džej Kortni, koji je igrao, pored ostalog, u seriji “Spartak“ i aktuelnom hitu “Džek Ričer”.

Brus Vilis je jedna od filmskih zvezda sa najdužom karijerom. Nakon što je osamdesetih osvojio srca publike hit serijom “Slučajni partneri“, proslavio se u filmu “Umri muški“ (1988), jednom od najboljih akcionih filmova svih vremena.

Cena ulaznice za premijeru je 400 dinara.

 

Više informacija na: www.savacentar.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *