Predavanje Slavimira Stojanovića u Novoj Iskri

U četvrtak, 23. maja u 17.30h, dizajn inkubator Nova Iskra će u okviru svog redovnog edukativnog programa predstaviti jednog od najpriznatijih srpskih grafičkih dizajnera i autora – Slavimira Stojanovića.

Na predavanju naslovljenom “From Design To Art And Back”, Slavimir će govoriti o svojim iskustvima u traženju ravnoteže između “autorskog” i “komercijanog” angažmana, kao i njegovim trenutnim fokusima koji su pre svega okrenuti razvoju sopstvenog brenda Futro, kao i o nizu autorskih i umetničkih projekata na kojima trenutno radi.

Slavimir S.

Slavimir Stojanović je rođen 1969. godine u Beogradu. Počeo je da se bavi dizajnom kada je imao 16 godina. Pohađao je Dizajnersku gimnaziju i Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, kao i na HDK u Geteborgu u Švedskoj. Između 1992. i 1999. radio je za S Team Bates Saatchi & Saatchi. Od 1999. do 2007. živeo je u Ljubljani, gde je radio za Kompas Design, Arih Advertising i sopstveni Futro Creative Service Unit.

Od 2010. godine radi kao kreativni direktor Communis DDB u Beogradu. Postao je i partner u firmi Designis, agenciji za dizajn i brendiranje takođe baziranoj u Beogradu. Za svoj rad primio je preko 200 nagrada i priznanja, uključujući Epica, Cresta, Clio, Eurobest, Golden Drum, ADC, TDC, Brumen, Grifon, Global Award i brojne druge. Objavljivan je u časopisima širom sveta – Graphis, Print, Communication Arts, Computer Arts, How, Media Marketing, MMKreativ, Novum…

Njegovi radovi nalaze se u kolekcijama Muzeja umetnosti i oglašavanja u Hamburgu i Muzeju plakata u Varšavi. Uključen je u Taschenovom izdanju “Contemporary Graphic Design”, kao i u publikaciji “30 New Masters of Poster Design”. Živi i radi u Beogradu, gde je 2012. godine pokrenuo svoj brend Futro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *