Predavanje “Porodica u rasulu”

Predavanje “Porodica u rasulu” održava se 21. februara u Domu omladine Beograda (Amerikana) sa početkom u 19h. Učesnici su Elizabet Rudinesko (Francuska) i Žarko Trebješanin (Srbija).

Prikazujući jedno porodično jezgro u punom preobražaju, Elizabet Rudinesko teži da prodre u tajnu poremećaja poput gubitka autoriteta oca, osakačenja liberalizacijom morala, nestabilnosti moderne ekonomije, kako bi zamislila porodicu budućnosti.

Elizabet Rudinesko je doktor književnih nauka, istoričarka i direktorka istraživanja pri odeljenju za istoriju Univerziteta Pariz VII. Bila je član Pariske frojdovske škole (1969-1981) koju je osnovao Žak Lakan i gde se specijalizovala u psihijatriji. Održala je brojna predavanja, objavila desetine članaka i dvadesetak radova prevedenih u celom svetu. Među njima su Istorija psihoanalize u Francuskoj, biografija Žaka Lakana, Rečnik psihoanalize u saradnji sa Mišelom Plonom, dijalog sa Žakom Deridom pod naslovom “O čemu sutra…”.

Predsednica je Međunarodnog društva istorije psihijatrije i psihoanalize, piše svoju hroniku u časopisu Le Monde des livres, član je naučnog komiteta čaosopisa  History of Psychiatry i Cliniques méditerranéennes. Takođe je član Administrativnog saveta Fondacije za istraživanje psihijatrije.

Njeno delo “Porodica u rasulu” na srpski je preveo je Marko Drča.

Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *