Predavanje “Evropa – linije razdvajanja i koncentrični krugovi”

Predavanje “Evropa – linije razdvajanja i koncentrični krugovi” održava se danas u Domu omladine Beograda (Amerikana) sa početkom u 19h.

Govoriće Žak Rupnik, direktor istraživanja Centra za studije i međunarodna istraživanja Instituta političkih nauka u Parizu (CERI-Sciences Po), a predavanje će se simultano prevoditi.

predavanje

Rupnik će izložiti svoju analizu fenomena podela i integracija koje se upravo odvijaju na Evropskom tlu, sa posebnim osvrtom na zemlje članice Evropske unije.

Žak Rupnik je specijalista za pitanja Centralne i Istočne Evrope. Diplomirao je na Institutu političkih nauka u Parizu, na Harvardu i na Univerzitetu Pariz1-Sorbona. Bio je naučno-istraživački saradnik na Harvardu, specijalista za Istočnu Evropu u BBC World Service, i izvršni direktor Medjunarodne komisije za Balkan u “Carnegie endowment for international peace “.

Od 1982. godine predaje na Sciences Po u Parizu, a bio je i predavač na brojnim kursevima na Univerzitu Harvard, na Univerzitetu Charles u Pragu i na Collège de Bruges.

Bio je i savetnik českog predsednika Vaclava Havela od 1990. do 1992. godine, à od 2007. godine je savetnik u Evropskoj komisiji.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *