Pravila korišćenja

Dobrodošli na portal Stazenezele.rs!

Pretraživanje sadržaja i korišćenje našeg portala implicira da ste saglasni sa sledećim uslovima korišćenja i da ih se pridržavate. Zajedno sa predviđenom politikom privatnosti regulišemo Vaš i naš odnos na najbolji mogući način.

Ukoliko se ne slažete sa bilo kojim od ovih pravila i uslova, molimo Vas da ne koristite naš sajt.

Korišćenje ovog sajta podleže sledećim uslovima:

 • Tekstualni sadržaj i fotografije na sajtu su isključivo samo za upotrebu magazina Stazenezele.rs i njegovih autorki i fotografkinja. Sadržaj je podložan promenama bez prethodne najave.
 • Niti mi, niti treće lice ne daje nikakvu garanciju za tačnost, pravovremenost ili prikladnost informacije ili materijala ponuđenog ili prosleđenog od strane nekog fizičkog ili pravnog lica. Takve informacije i materijali neretko sadrže netačnosti i mi izričito isključujemo svoju odgovornost za bilo kakve iznete greške i neistinitosti u toj vrsti teksta.
 • Vaše korišćenje bilo koje informacije ili materijala sa ovog sajta je u potpunosti na Vaš sopstveni rizik, za koji mi ne odgovaramo.
 • Portal Stazenezele.rs sadrži i materijal koji je samo naše vlasništvo. U to su uključujeni pre svega ime magazina, domen, zatim originalni dizajn, raspored, izgled i grafika. Autorski tekstovi i fotografije su podjednako vlasništvo naših autorki i magazina. Zabranjena je reprodukcija osim u skladu sa autorskim pravima, što je deo ovih termina i uslova.
 • Svi zaštitni znaci koji se nađu na našem sajtu, a nisu vlasništvo magazina, imaju opis i link koji vodi ka jedinom i originalnom vlasniku.
 • Neovlašćeno korišćenje ovog sajta može dovesti do zahteva za naknadu štete i smatrati se krivičnim delom.
 • S vremena na vreme, sajt može da sadrži i linkove ka drugim sajtovima. Ovi linkovi su tu radi naše želje da Vam pružimo dodatne informacije. To ne znači da mi uvek i podržavamo sadržaj na linkovanom sajtu, pa se stoga odričemo odgovornosti za sadržaj povezanog sajta
 • Vaše korišćenje ovog sajta i bilo koji spor podleže zakonima Republike Srbije.

 

POLITIKA KORIŠĆENJA

Poslovna politika privatnosti određuje način na koji magazin Stazenezele.rs koristi i štiti sve informacije koje dajete u momentu logovanja na društvene mreže i ostavljanja komentara na sajtu ili prilikom slanja ličnih podataka radi učestvovanja u nagradnim igrama ili na bilo koji drugi način. Magazin Stazenezele.rs se u svakom trenutku obavezuje da obezbedi sigurnost i zaštitu Vaše privatnosti. Ukoliko od Vas tražimo da obezbedite određene informacije kojima možete biti identifikovani prilikom korišćenja našeg sajta, onda možete biti sigurni da će se one koristiti samo u skladu sa ovom izjavom o privatnosti.

Stazenezele.rs zadržava pravo da promeni politiku s vremena na vreme ažuriranjem ove stranice. Trebalo bi da konstantno proveravate sadržaj na stranici kako biste bili u toku sa bilo kakvim promenama. Ovo pravilo stupa na snagu od 1. jula 2012. godine.

 

PRIKUPLJAMO

Možemo Vam tražiti sledeće informacije:

 • ime i posao
 • kontakt informacije, uključujući i mejl adresu
 • poštanski broj, ime grada i adresu prebivališta
 • o sklonostima, interesima, hobijima –  informacije od značaja za neka istraživanja magazina Stazenezele.rs ili naših poslovnih partnera

 

ŠTA RADIMO SA INFORMACIJAMA KOJE PRIKUPIMO

Nama su te informacije potrebne da bi bolje razumeli Vaše potrebe i pružili kvalitetniju uslugu, a posebno za sledećih razloga:

 • evidencije
 • korišćenja informacija za poboljšanje naših proizvoda i usluga
 • periodičnog slanja promotivnih mejlova o novim tekstovima, promenjenom sadržaju ili specijalnim ponudama
 • da s vremena na vreme koristimo Vaše podatke u svrhu istraživanja tržišta
 • da Vas možemo kontaktirati putem mejla, telefonom, faksom ili poštom
 • da možemo koristiti informacije radi prilagođavanja portala u skladu sa Vašim interesovanjima

 

BEZBEDNOST

Mi smo posvećeni tome da Vaše informacije budu bezbedne. Da bi se sprečio neovlašćeni pristup ili otkrivanje, moramo postaviti na pogodno mesto elektronske procedure za čuvanje i zaštitu informacija koje prikupimo onlajn.

 

LINKOVI KA DRUGIM SAJTOVIMA

Naš sajt može sadržati linkove ka sajtovima od interesa. Međutim, pre nego što koristite ove veze da napustite naš sajt, trebalo bi da znate da nemamo nikakvu kontrolu nad uslovima korišćenja i politikom privatnosti tog drugog sajta. Dakle, ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo koje informacije koju dajete dok posećujete druge sajtove.

Trebalo bi da budete oprezni i pogledate dokument o privatnosti koji se primenjuje na posećenom sajtu.

 

KONTROLISANJE VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Ograničite dostupnost podataka na sledeće načine:

 • kad god ste upitani da popunite formular na sajtu, potražite polje koje možete da kliknete da biste označili da ne želite da se data informacija koristi od strane bilo koga za direktne marketinške svrhe
 • ako ste se ranije dogovorili da nam Vaše lične informacije koriste i za direktne marketinške svrhe, možete da se predomislite u bilo kom trenutku – i pismenim putem ili slanjem mejla nas obavestite o promenjenoj odluci 
 • nećemo prodavati ili distribuirati Vaše lične podatke trećim licima osim ako imamo Vašu dozvolu ili smo to u obavezi da učinimo prema zakonu Republike Srbije
 • možemo koristiti Vaše lične informacije da Vam pošaljemo promotivne informacije o trećim licima, ukoliko mislimo da Vam mogu biti zanimljive, a da nam Vi u međuvremenu niste rekli da to ne želite
 • možete zatražiti detalje o ličnim informacijama koje mi posedujemo o Vama u svakom trenutku, ali taj process može da potraje
 • ukoliko želite primerak Vaših ličnih informacija,  molimo Vas da nam napišete mejl
 • ukoliko smatrate da bilo je neka informacija o Vama netačna ili nepotpuna, molimo Vas da nam napišete mejl  i mi ćemo odmah korigovati taj podatak

 

SAJT SE ODRIČE ODGOVORNOSTI

Informacije koje se nalaze na sajtu magazina Stazenezele.rs su isključivo u korist opšte informativne svrhe.

Ovo je informacija magazina Stazenezele.rs i dokle god je ne budemo menjali, nećemo davati bilo kakve garancije ili izričite i implicitne izjave o potpunosti, tačnosti, pouzdanosti ili dostupnosti istih.

Potpuno oslanjanje na sadržaj našeg sajta je stoga strogo na sopstveni rizik.

Ni u kom slučaju nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu, uključujući  indirektne ili posledične gubitke ili štetu, ili bilo koji gubitak ili štetu koji proističu iz gubitka podataka ili profita direktno uslovljenim korišćenjem našeg sajta.

Preko ovog sajta možete da se povežete sa drugim sajtovima koji nisu pod kontrolom magazina Stazenezele.rs.

Mi nemamo kontrolu nad prirodom i sadržajem tih sajtova. Uključivanje svih veza i linkova ka drugim sajtovima ne podrazumeva nužno preporuku i ne odobrava stavove izražene u okviru njihovog sadržaja.

Ekipa magazina Stazenezele.rs svakodnevno ulaže napor da bi sajt funkcionisao kvalitetno, brzo i glatko. Međutim, magazin Stazenezele.rs ne preuzima nikakvu odgovornost za, i neće biti odgovoran za, privremenu nedostupnost usled novonastalih tehničkih problema, koji su van naše kontrole.

 

AUTORSKA PRAVA

Ovaj sajt i njegov sadržaj su vlasništvo magazina Stazenezele.rs, autorki i fotografkinja magazina.

Sva prava zadržana.

Svaka reprodukcija ili redistribucija dela ili čitavih sadržaja u bilo kom obliku je zabranjena.

Osim sledeće:

 • možete štampati ili preuzeti fajl na lokalni hard disk zarad Vaše lične i nekomercijalne upotrebe
 • dozvoljeno je kopiranje sadržaja pojedinačnim trećim licima za njihovu ličnu upotrebu, ali samo ako priznaju sajt kao izvor materijala
 • Vi možete, i bez naše izričite pismene dozvole, distribuirati autorske tekstove naših saradnica u magazinu, ali uz obavezno potpisivanje autorki i navođenje izvora teksta i linka
 • Vi ne smete preneti, koristiti u komercijalne svrhe i eksploatisati ili držati na bilo kom drugom internet sajtu autorske fotografije naših fotografkinja

 

NA SAJTU JE STROGO ZABRANJENO

Svaki vid ili oblik nacionalne, rasne, polne ili bilo kakve vrste diskriminacije i mržnje biće strogo sankcionisan.

Ukoliko korisnici sajta u svojim komentarima ispod teksta vređaju autorke, fotografkinje, ličnosti koje se spominju tekstu ili druge korisnike sajta, njihovi komentari će biti izbrisani od strane moderatora portala Stazenezele.rs.

Magazin Stazenezele.rs zadržava potpuno pravo da sam odlučuje o tome koji će komentari biti izbrisani i bez moranja da svoje odluke obrazlaže.

Ukoliko se kojim slučajem na našem sajtu pojavi sadržaj ili informacija sa drugog sajta, a da pritom nije naveden odgovarajući izvor, ili je neki tekst (deo teksta) sa drugog sajta kopiran i objavljen kao delo naše autorke, molimo Vas da nam napišete mejl i mi ćemo istog trenutka korigovati sadržaj, navesti izvor ili ukloniti tekst i sankcionisati plagijatora.

Hvala puno na posvećenom vremenu i prihvatanju svih gore-navedenih uslova.

Srdačno,
Stazenezele.rs