Poziv mladim profesionalcima na “Kustosiranje”

Projekat “Kustosiranje” i Dom omladine otvorili su konkurs za sve mlade profesionalce i studente iz oblasti umetnosti i kulture da se najkasnije do 3. marta prijave za učešće u timskom projektu stvaranja i ralizaciji izložbe.

Nakon kustoskih radionaca i predavanja, za 9. april je planirano otvaranje zajedničke izložbe mladih profesionalaca u Galeriji Doma omladine.

Poziv je otvoren za mlađe profesionalce, do 30 godina starosti, kao i za studente iz oblasti umetnosti i kulture – istoričare umetnosti, umetnike, arhitekte, režisere, producente, arheologe, antropologe, filologe, biologe, astronaute…

Prijava se može preuzeti na www.mediafire.com/?wrps13tkbabt127. Potrebno je napisati kraću biografiju i popuniti motivaciono pismo sa odgovorom na dva pitanja: Kakvu izložbu želim da napravim i zašto smatram da ja treba da učestvujem u ovom projektu.

Tako popunjene prijave poslati na kustosiranje@gmail.com, sa naslovom: Kustosiranje – Prolećni izložbeni projekat u DOB 2013.

Selekciju prijavljenih kandidata će obaviti autori projekta “Kustosiranje”, Andrej Bereta i Srđan Tunić, a rezultati konkursa biće objavljeni 5. marta. Tim za izložbeni projekat će činiti osam odabranih kandidata.

Prvim zajedničkim susretom, planiranim za 7. mart, novoformirani tim počeće sa radom i posebno prilagođena kustoska radionica, koja će obuhvatiti i predavanja u nekoliko celina, i biće realizovana svakog utorka i četvrtka u Domu omladine.

Ovim procesom rada namera je da se istraže osnovni elementi uspešne kustoske prakse: od timskog rada, stvaranja koncepta, organizacije, odabira/produkcije umetničkih dela, pisanja propratnih tekstova, preko tehnologije postavke, do javnog pratećeg programa izložbe.

Rezultat timskog rada biće realizacija zajedničke izložbe u trajanju od dve nedelje u Galeriji Doma omladine.

Projekat “Kustosiranje” je prisutan na beogradskoj i regionalnoj sceni kroz jedinstven i bogat edukativni program koji se održava u saradnji sa javnim i civilnim organizacijama kulture, učešćem u salonima, akademskim kursom, kao i organizovanjem izložbenih projekata.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *