“Pop-up” knjižara u KCB-u

Knjižarsko-kulturni projekat “Pop-up” knjižara po treći put se organizuje od 14. do 31. marta u Kulturnom centru Beograda.

Ovaj projekat osmislila je izdavačka kuća “Geopoetika”, uz podršku KCB-a, okupivši neke od najuglednijih izdavača koji svojim dugogodišnjim radom doprinose održavanju visokog nivoa u izdavaštvu i kulturi uopšte, a nemaju sopstvene knjižare.

pop up knjizara

Prostor knjižare će od četvrtka deliti Arhipelag, Klio, Geopoetika, Gradac, Paideia, Odiseja, Lom, Rende, Akademska knjiga, Red Box i Zlatno runo. Biće izložena i izdanja Kulturnog centra Beograda, nasleđena od knjižare koja je radila u KCB-u.

Knjižara je osmišljena po ugledu na takozvane pop-up prodavnice i restorane koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda zatvaraju, da bi kasnije “iskrsle” na istom ili sasvim drugom mestu.

Ovako osmišljena knjižara ima pre svega kulturnu misiju, pa će tako treća “Pop-up” knjižara davati popust na sve knjige poezije, podržavajući Svetski dan poezije koji se u KCB-u obeležava od 20. do 22. marta.

 

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *