Poljubi me…filmski

Poljubac. Ponekad nepredvidivi, često željeni susret emocija, bliskosti i topline. Poljupcima govorimo, zavodimo gradeći nevidljivi most koji spaja, ali zna i da razdvoji. Senzualan, strastan i veoma intiman, poljubac za dobro jutro i prijatan dan, nemirne noći i slatke snove.

O poljupcima se zna sve i ništa u isto vreme. Kratki, dugi, prvi, poslednji, spretni, nespretni dnevni, noćni ali svakako preko potrebni. Kažu da poljupci produžavaju život i otkljanjaju bore bolje od svake kreme.

Poljupcima se na najefikasniji način borimo protiv karijesa, ali i otkljanjamo tugu.

Postoje razne vrste poljubaca, kojima prenosimo različite poruke: od nih toplih, romantičnih i strasnih, preko hladnih, rezervisanih ili pak površnih, do onih koji izražavaju pripadnost, stanje zaljubljenosti ali i određene (ne)skrivene namere. Poljupci koje poklanjamo, ukradeni i oni koje neretko sanjamo.

Naravno, reč je o filmskim poljupcima. Prvi poljubac koji je ušao u anale sedme umetnosti, u trajanju od 47 sekundi, zabeležen je 1896. godine. U pitanju je nemi film, “The May Irwin Kiss”, u kom je istaknut u krupnom planu poljubac dvoje zaljubljenih, što je bio veliki skandal u ono vreme.

Film o najvećem zavodniku svih vremena, “Don Žuan”, iz 1927. godine je rekorder po broju poljubaca, čak 127. Za najbolji poljubac snimljen iz prvog puta smatra se onaj između Džim Stjuarta i Done Rid, delom cenzuran jer previše strastven za ono doba, u ostvarenju “It’s Wonderful Life” iz davne 1946. Najduži poljubac sa velikog ekrana, u trajanju od 3 minuta i 23 sekunde, zabeležen je u filmu “Elena Undone” , u režiji Nikol Kon.

Za savršene poljupce koje sanjamo, o kojima se priča i kojima težimo nije potrebno mnogo. Malo egzotike, mešavine ulja avokada i kokosa koji naše usne čini glatkim i sjajnim ali i štiti od negativnih spoljnih uticaja.

Malo magije i čarolije zlatnog doba Holivoda i voilà. Sve to i mnogo više daje nam Avon i Perfect Kiss u čak 24 nijanse! Ne propustite da budete vlasnice tajnog oružja koje žene čini lepšim i zavodljvim, po promotivnbo ceni od 399 dinara od 17. do 5. Februara.

One Reply to “Poljubi me…filmski”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *