Pod moju kožu dobrodošao!

Kombinacija. Šema. Avantura. Mnogo sinonima za višesatno ’’druženje’’ sa osobom suprotnog pola.  Muškarci kažu seks.  A žene?  Žene kažu ljubav?!  Zvuči prejako? Previše? Nije zapravo. Kada ste čuli da se muškarac nakon veze za noć zaljubio u partnerku? A kada ste čuli da je žena u tome učestvovala bez emocija? Slučajevi su prava retkost.

Petak. Lazin salaš. Marija, ja, tamburaši i buteljka belog. Pravo veče rezervisano za najbolju prijateljicu. Sedele smo, uživale u dobrom vinu i muzici. U dobrim momcima. Nije bilo smelih momaka, jer kada dve devojke/žene izađu same u grad i pritom se dobro provode, šanse da ce muškarac prići su male, gotovo nikakave. Oni prilaze onim devojkama koje sede i kojima na čelu stoji – dosadno mi je! Kliše. Pitanje:’’ Zašto se tako lepa devojka dosađuje?’’ Za ove što se ludo zabavljaju nisu otkrili dobru foru prilaska.

I nije moralo da bude smelih. Smelo se pojavio na vratima – moja letnja šema.  Njegov  pogled. Stav. Osmeh.  Dovoljno da mu se bacaju pred noge sve pored kojih bi prošao.  On je jedan od onih dobijam-sve-što-poželim.  Prilazi stolu i gleda me. Nikad ne štedi na komplimentima. Muškarac u znaku blizanca – smrt za žene! Jedna osoba,a dva lica. Jedno vas zavodi, a drugo vas odvodi (čitaj: krevet).  Razlika u godinama je zadovoljavajuća, ali razlika između mene i njega je u tome što on ne zna za fer-plej. Kao ni većina. Vreme je da i ja počnem da igram prljavo.

Fotografija: Mina Gudurić

Njegov stan. Ne vidim boju zidova, pošto su svuda okačene njene slike. Prelepa devojka, čemu to? Nikad mi neće biti jasno. Moj najbolji  prijatelj je pokušao da mi objasni zašto varaju devojke. Kaže: ,, Kada bi morala da izabereš jedno jelo i da ga jedeš svaki dan 10 godina, zar ti se ne bi smučilo? Recimo uzmi da voliš da jedeš carbonara špagete i jedeš ih tako godinama, zar ti se ne bi javila želja da probaš malo milaneze?’’ Stanem. Razmislim. I upravu je.  Ali zašto onda ne bismo nastavili da jedemo milaneze umesto carbonara?

Seli smo na kauč i počeli sa nekom pričom kojoj nije bilo ni vreme ni mesto. Prekinula sam to jednim poljupcem, nakon čega smo nastavili sa ljubljenjem. A onda… Drš! Njena slika je pala na mene. Sam znak od Boga! Nije mi bilo dovoljno što me grize savest sve vreme, jer vodim se time ’’ što ne želiš sebi ne poželi i drugima’’. Iako znam to, nisam uspela da odolim..  Prigušeno svetlo. Muzika. Ustao je i pružio mi ruku. Počeli smo da plešemo. I to je trajalo. I trajalo. Poveo me je ka spavaćoj sobi. Sve što je radio radio je nežno i proračunato. Raskomotio se. Uzela sam maramu i vezala mu oči i ruke.  Samo sam mu šapnula:,, Kad je najlepše trebalo bi prekinuti. Laku noć.’’ Taksi.

Sutradan sam bila poprilično zamišljena. Istina je, mislila sam o njemu. A moje minđuše su ostale na njegovom stolu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *