Plesni performans u REX-u

Plesni performans “Odsustvo jasnoće”, dvojice norveških umetnika, Eivin Jergensena i Terje Tjume Musijea, održava se u Kulturnom centru Rex 21. i 22. februara sa početkom u 20h.

“Odsustvo jasnoće” je deo umetničkog projekta “Produženi pokret” (2012 – 2014), koji predstavlja nastavak projekta “Fleksibilni pokret” (2012 – 2014). Njihov koncept se ogleda  u sustretima i zajedničkom radu Eivina Jergensena sa različitim umetnicima na različitim mestima. “Fleksibilni pokret” je kao rezultat imao seriju od sedam performansa, dok će ih “Produženi pokret” imati devet.

Eivin Jergensen i Terje Tjume Musije sarađuju još od kraja 80-ih i često su zajedno izvodili performanse sve do 90-ih godina. Uprkos različitim profesionalnim opredeljenjima, stilu i formi izražavanja, njih dvojica su, kroz saradnju u kasnijim godinama, otkrili konvergentne tačke i zajedničke odlike njihovog umetničkog rada.

Ovaj performans je nastao kao prezentacija dvonedeljnog rada u Beogradu. Po njegovom završetku uslediće neformalni razgovor.

 

Više informacija na: www.rex.b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *