“Photo Workshop” – poziv za fotografe iz Srbije

Kancelarija za Mlade Novi pazar poziva zainteresovane fotografe da se uključe u Photo Workshop, koji će se održati od 23. do 27. avgusta 2013. godine u Novom Pazaru.

kancelarija-za-mlade-NP

Photo Workshop želi fotografima iz Srbije da obezbedi prostor da pokažu svoje sposobnosti i budu prepoznati kao bitan deo kulturnog života. U cilju razbijanja predrasuda i podizanja svesti mladih ljudi o drugima i drugačijima, Photo Workshop će koristeći umetnički izraz kroz fotografiju, pristupiti rešavanju problema interkulturalnog upoznavanja i prihvatanja različitosti.

Poziv je namenjen svim fotografima iz Srbije. Za učesnike je obezbeđen smeštaj, hrana i putni troškovi, a na raspolaganju će im biti i turistički vodiči.

Prijave se vrše na www.youthoffice.net. Poslednji rok za slanje prijava je 14. avgust 2013. godine, u 12 časova.

Projekat ima za cilj da sa postavom od dvadeset fotografa obiđe, uz pratnju profesionalnih vodiča, kulturne spomenike i znamenitosti Novog Pazara i njegove okoline, dok će drugi segment radionice poodrazumevati propraćenost manifestacije “Youth Theatar Festival” kao i muzičkog festivala “Stari Grad”.

Fotografije koje će nastati kao plod ove radionice svoje mesto će naći kako u foto katalogu, tako i na outdoor izložbi (koja će biti postavljena po uzoru na izložbe na Kalemegdanu). Osim u Novom Pazaru, ova izložba biće postavljena u još deset gradova Srbije.

Svi učesnici će potpisati ugovor kojim potvrđuju saglasnost da organizator može koristiti prijavljene fotografije u marketinške i promotivne svrhe. Organizator se obavezuje da će fotografije uvek biti objavljene sa imenom i prezimenom autora. Na završnici radionice svakom od učesnika biće dodeljena posebna plaketa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *