Perwoll Fashion Week

Perwoll Fashion Week održava se od 28. marta do 5. aprila. Kroz autorske revije organizatori Beogradske nedelje mode prezentovaće veliki talenat i kreativne ideje najznačajnih domaćih dizajnera, mladih kreatora koji su tek na početku karijere ali i dizajnera koji svoje kolekcije prikazuju kroz već dobro osmišljeni koncept modnih vinjeta.

 Fahion week

Posetioci će imati priliku da pogledaju revije Bate Spasojevića, Biljane Tipsarević, Milice Opačić, zatim specijalan program Black Celebration koji će okupiti brojna dizajnerska imena Irenu Grahovac, Anu Ljubinković, Ivanu Pilju, Jovanu Marković, Anu Vasiljević, Ljubu Sikimić…

Jedan od najatraktivnijih programa u okviru prolećnog izdanja Beogradske nedelje mode je British Day, tokom kojeg će Velika Britanija biti gost-domaćin i sa nekoliko programa predstaviti Britansku modu i i njen uticaj u popularnoj kulturi.

Ideja za reviju Black Celebration nadovezaće se na taj program i potiče od poznatog britanskog benda Depeche Mode. S obzirom da je crna boja večna inspiracija koja slavi stil, naziv revije u sebi prožima večno elegantni izraz i muzički evergrin ovog benda.

Takođe, u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu i British Coucil-om, Belgrade Fashion Week organizuje modnu konferenciju, 3. aprila u prostoru “Mikser House”, na kojoj će predavanja održati Martyn Roberts – Fashion Scout London, Hanna Kontu – profesorka London Colledge of Arts i Becc Gray iz PR agencije Bloody Gray koja na Fashion Week dovodi i modnu dizajnerku Džejn Pirson (Jayne Pierson) čija će se revija održati istog dana. Istu kolekciju Pirson je prikazala i na nedavno završenoj Londonskoj nedelji mode.

Paralelno sa tim programom predstaviće se i neki od najpoznatijih svetskih i domaćih brendova poput redovnog učesnika brenda Ugg, Pume, koju odnedavno na našem tržištu ponovo zastupa uspešna kompanija N Sport, Martini Vesto, Legend i mnogi drugi…

U okviru Perwoll Fashion Weeka biće i program pod nazivom “Zona 45″, započet kao veoma uspešan koncept na prethodnom izdanju Nedelje mode.

Ekskluzivitet predstojeće Nedelje mode je i gostovanje dizajnerke iz Indije, Džeje Mišra (Jaya Misra), kao i zanimljiva postavka izložbe dugogodišnje dizajnerke firme Sirogojno, Dobrile Smiljanić, u Etnografskom muzeju pod nazivom “Sirogojno i Dobrila: jedna priča”.

Pored Belexpo centra, novi prostori u kojima će održati manifestacija su “Mikser House” i hotel “Metropol Palace”, gde će se održati revije Biljane Tipsarević i Bate Spasojeića.

Program:

Četvrtak, 28. mart (20.00) – Etnografski muzej

Izložba: Sirogojno i Dobrila: Jedna priča

Petak, 29. mart – Belexpo centar

(19.30) Black celebration

Ana Ljubinković, Ana Vasiljević, Ana Grebec, Bata Spasojević, Valentina Obradović, George Styler, Dejana Momčilović, Iva Stefanović, Ines Janković, Ivana Pilja, Ivana Ristić, Iva Soković, Igor Todorović, Jelena i Svetlana Proković Jelena Stefanović, Lada Dragović, Ljuba Sikimić, Marta Miljanić, Maria Jelesijević, Marija Sinđelić, Nataša Šarić, Sestre Stevančević

(20.30) UGG Australia

(21.30) Puma

Subota, 30. mart – Belexpo centar

(19.30) Software Beograd by Dragana Ognejnović

(20.30) KG Fashion predstavlja LTB jeans, Doca bags + accessories

(21.30) Samsung predstavlja: Zona 45

Revija regionalnih dizajnera Jovana Marković (Srb), Anja Dragan (Slo), George Styler (Srb), Marina Design (Hrv)

Nedelja, 31. mart: Joy Day – Belexpo centar

(19.30) Legend World Wide

Martini Vesto by Boško Jakovljević

(20.30) Textil predstavlja: Novi dizajneri

Andrijana Milićević / Amina Hasanbegović / Milica Opačić

(21.30) Ana Šekularac i Jaya Misra (India)

Utorak, 2. april (21.00) – Mikser House

Modne vinjete

Lada Dragović, Tijana Žunić, Vlada Savić, Studenti FPU, Vlada Lazarević, Dejana Momčilović

Sreda, 3. april – Mikser House

(18.00) Fashion Conference Martyn Roberts

(Fashion Scout, London), Hanna Kontu (London College of Fashion), Becc Gray (Bloody Gray PR London)

(21.00) Jayne Pierson (London): B Future

Revija mladih dizajnera: Danica Aleksić, Ivana Ristić, Julija Đerković, Klasa, Lidija Andrić, Mina Janković, Mirjana Šarac, Petra Kosnić, Tamara Paunović, Tijana Milutinović, Zorana Stojanović

Četvrtak, 4. april – Hotel Metropol Palace

(20.30) Lancia predstavlja: Biljana Tipsarević

(22.00) Bata Spasojević

Petak, 5. april – Mikser House

(21.00) Promocija časopisa FAAR

(22.00) Belgrade Fashion Week Closing party powered by Exit

Izvor: www.danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *