Performans “Not available in your country“

Performans Jelene Stojanović, “Not available in your country“, održava se večeras u Studentskom kulturnom centru (Novi prostor) od 19.30h.

performans

Ovaj performans predstavlja omažni i eksperimentalni čin u kome umetnik pokušava da se suoči se medijskim filterima i cenzurama, i često oskudnim produkcijskim limitima. Uz otežane tehničke uslove Jelena pokušava da posredstvom atrakcije i afektacije ispituje problem.

Jelena Stojanović je multimedijalna umetnica i komunikolog. Rođena je 1989. godine u Pirotu, završila Fakultet za medije i komunikacije pri Univerzitetu “Singidunum” u Beogradu kao i MA studije na odseku za digitalne umetnosti i nove medije. Bavi se glumom, performansom i izradom kostima.

Izvodila je performanse u Muzeju primenjenih umetnosti, na Mikser festivalu, FMK-u. Takođe je radila scenografiju i igrala u predstavi “Rekvijem za sreću“ u režiji prof. dr Amre Latifić, koja se izvodila u Beogradskom dramskom pozorištu.

Trenutno je na interdisciplinarnim doktorskim studijama za teoriju umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Radi kao asistent na Fakultetu za medije i komunikacije na predmetima gluma, performans i vizuelne umetnosti.

 

Više informacija na: www.skc.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *