Performans “Na čaju sa Virdžinijom Vulf”

Multimedijalni performans “Na čaju sa Virdžinijom Vulf” premijerno se izvodi 8. decembra u 19.30h, u Galeriji Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”.

Predstava je osmišljena kao dramski performans koji će izvesti mlada glumica Tijana Kondić. Upotpunjen je video i audio snimcima, koji se na savremen način osvrću na lik i delo velike engleske književnice Virdžinije Vulf, ali i na književnost i društvenu angažovanost danas.

Ovaj performans predstavlja nastavak izložbe Univerzitetske biblioteke „Vrhovi engleskog romana“ koja je otvorena u oktobru u holu biblioteke, povodom 200 godina od rođenja Čarlsa Dikensa i 130 godina od rođenja Džejmsa Džojsa i Virdžinije Vulf.

Ulaz na predstavu je slobodan, ali je broj slobodnih mesta ograničen.

Virdžinja Vulf rođena je u Londonu 25. januara 1882. godine. Bila je književnica i jedan od ključnih autora narativnog modernizma. Tvorac je feminističke knjževne kritike. Napisala je romane “Noć i dan”, “Jakovljeva soba”, “Gospođa Dalovej” i druge. Mučena napadima duševne bolesti, koji su pojačani izbijanjem 2. svetskog rata, izvršila je samoubistvo utapanjem u reci Uz 28. marta 1941. godine.

 

Više informacija na: ubsm.bg.ac.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *