Performans „Dragi Ivo…“

U sredu, 10. oktobra, na Andrićevom vencu, povodom 120 godina od rođenja Ive Andrića biće održan performans naše umetnice i dramaturga Snežane Golubović – “Dragi Ivo…”, od 12 do 17h.

Ona će pisati lično pismo našem nobelovcu i pozivati Beograđane, posetioce grada i slučajne prolaznike da joj se priključe i napišu rečenicu ili dve za Andrića, s ljubavlju i poštovanjem!

Snežana Golubović od 1992. godine živi u Nemačkoj, gde je, na Johan Volfgang Gete Univerzitetu u Frankfurtu magistrirala na smeru za Nauku o pozorištu, filmu i medijima. Od novembra 2002. do leta 2005. godine bila je asistent Marine Abramović, a od 2004. do 2007. članica Nezavisne performans grupe slavne svetske umetnice. Kao slobodni performans umetnik sarađivala je sa Endži Hizl, Saskijom Bodeke i Piterom Grinevejom. Svoje performanse izvela je, između ostalog, u Van Gog muzeju u Amsterdamu, na pozorišnom festivalu u Avinjonu, na Bijenalu u Veneciji, na OPEN internacionalnom festivalu performans umetnosti u Pekingu, u Kraljevskom muzeju lepih umetnosti Belgije u Briselu (2011) i na RAPID PULSE Internacionalnom performans festivalu u Čikagu.

Izvor: Politika

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *