Otvoren konkurs za “Underhillfest“

Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma “Underhillfest“ iz Podgorice poziva stvaraoce iz regiona da prijave filmove na konkurs za 4. izdanje festivala.

Aplikaciju i propozicije konkursa svi zainteresovani mogu naći na zvaničnom sajtu festivala. Kontakt mejl je office@underhillfest.me , a krajnji rok za podnošenje prijava je 15. april.

Underhillfest

“Underhillfest“ je festival “open air“ koncepta, koji se održava na nekoliko lokacija u gradu, a zaštitni znak su mu filmske projekcije na krovu parking garaže u centru grada.

Prošlogodišnji je održan od 7. do 15. juna, a otvoren u multiplesku “Cineplexxu“ projekcijom filma “Pina“ Vima Vendersa. Festival je obeležila i izuzetno posećena crnogorska premijera filma “Orskestar“ Pjera Žalice, koji je bio i gost festivala.

Sastavni deo “Underhillfesta“ su i radionice za mlade filmske autora na kojima su tokom prethodnih godina predavanja imali reditelji Boris Mitić, Vlado Perović, Dmitar Anakijev, Nebojša Slijepćević i producenti Snežana Penev i Oliver Sertić.

Festival je prepoznatljiv i po koncertima na otvorenom, a do sada su nastupali Eyesburn, Darkwood Dub, Svi na Pod! i Elemental.

“Underhillfest“ će biti održan početkom juna 2013.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *