Otvaranje BDW DizajnParka

Danas u 17h, u Muzeju savremene umetnosti biće otvoren DizajnPark – ekskluzivne izložbe osme Beogradske nedelje dizajna, koje prate ovogodišnju temu: “Inovacije na kvadrat”.

Svečanom otvaranju će prisustvovati predstavnici državnih i kulturnih institucija, diplomatskog kora, autori izložbi i svetske zvezde iz celog spektra kreativnih industrija: brendinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva oglašavanja, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture, odnosno predavači na konferenciji BDW 2013, koja se održava na istom mestu od 6. do 8. juna.

Beogradska nedelja dizajna je prvi veliki događaj koji će biti organizovan u Muzeju savremene umetnosti od kada je započeo rekonstrukciju još 2008. godine. Zgrada se nalazi na Novom Beogradu i svrstava se među najzanimljivije primere moderne muzejske arhitekture u svetu, a proglašen je za kulturno dobro 1987. godine.

Od svog osnivanja, MSUB je svoju izlagačku politiku zasnovao na predstavljanju najznačajnijih umetnika, razdoblja, pokreta i tendencija jugoslovenske, srpske i strane umetnosti 20. veka, a posetioci će u  okviru BDW-a imati priliku da vide vrhunske izložbe svetskih dizajnera, specijalno priređene samo za pet dana trajanja DizajnParka.

BDW-otvaranje-MSUB

Na konferenciji će se predstaviti najinovativniji pojedinci koji su obeležili 2012. godinu.

Četvrtak, 6. jun – DAAN ROOSEGAARDE, HOLANDIJA

Petak 07. jun – AKQA / DUANE EVANS, VELIKA BRITANIJA

                             TBWA LONDON / PAUL BELFORD, VELIKA BRITANIJA

Subota 8. jun – VIRGILIO FERNANDEZ, CENTRO STILE FIAT

Ulaz je besplatan za vreme trajanja izložbi, a izložbe i stručne radionice u muzeju samo su deo festivala koji će trajati do 9. juna.

Više informacija na zvaničnom sajtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *