Osećanja. O. Sećanja.

Scenski prikaz knjige “Osećanja. O. Sećanja.“ Lidije Nikolić o kultnoj ličnosti eks-YU rokenrola Margiti Stefanović Magi iz legendarne grupe “Ekatarina Velika” biće izveden u Domu omladine povodom desetogodišnice Margitine smrti. Ulaz je slobodan, a početak je 19.septembra 2012. u 20.00 časova u Velikoj sali Doma omladine.

Knjiga koju je objavio Izdavački studio „Čekić“ (I izdanje 2011, II izdanje 2012, urednik Marija Krkač) doživela je veliku popularnost u kratkom vremenskom roku o čemu svedoči i drugo dopunjeno izdanje nakon što je na osnovu ankete “Politike” proglašena za knjigu godine. Ovo multižanrovsko književno delo sazdano je od ličnih sećanja autorke, ali i od dosad nepoznatih fotografija, crteža, pisama, dokumenata i dnevničkih zapisa iz zaostavštine Margite Stefanović.

Interesovanje publike i jubilarna 10. repriza monodrame potvrđuju ocenu da je ovo „najneobičnija promocija knjige ikad viđena“. Monodrama nastala po knjizi izvedena je nekoliko puta u Beogradu i gradovima Srbije, a nakon gostovanja u Skoplju, autorka Lidija Nikolić će krajem septembra nastupiti i u šest gradova Hrvatske.

 

One Reply to “Osećanja. O. Sećanja.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *