Organic live fest

Od 28. do 30. juna u Topčiderskom parku, u intervalu od 9 do 20h, održavaće se Organic live fest.

Ovo je prvi festival u jugoistočnoj Evropi koji promoviše organsku proizvodnju, obnovljive izvore energije, očuvanje životne sredine i zdrav način života. Takođe je i prvi festival koji se, za potrebe električne energije, snabdeva preko solarnih panela (solar stage).

Festival je okrenut celokupnoj populaciji, a u užem smislu najmlađima kao i onima koji su u mogućnosti da prate i primenjuju savremene trendove, unapređuju način života i budu nosioci razvoja domaće privrede.

olf

Organic live fest predstavlja spoj održivog načina življenja i savremene tehnologije. Kroz praktičnu primenu, kompanije su u mogućnosti da na licu mesta informišu i edukuju krajnjeg korisnika o načinu korišćenja svojih inovativnih ekoloških proizvoda.

Manifestacija će biti održana u Topčiderskom parku, u blizini Miloševog konaka, starog platana i spomenika Arčibaldu Rajsu. Lokacija će biti podeljena u nekoliko segmenata: Solar stage, Organic street, Energy street, Hybrid square, Recycle corner, Science & Culture area, Kids area i Healthy Lifestyle.

Projekat organizuje agencija za marketing u oblasti održivog razvoja Open Mind Agency u saradnji sa Centrom za promociju nauke (ekološka radionica), EU delegacijom, Ecotopia fondom i TIM Centrom (Casual Friday).

Evropska komisija svake godine organizuje Nedelju održive energije (EUSEW), koja predstavlja glavnu aktivnost Kampanje za održivu energiju Evrope, a Organic live fest prepoznala je kao događaj od izuzetnog značaja u ovoj oblasti.

Ulaz je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *