Ona kojoj će se devojke diviti a muškarci je obožavati!

Drage moje,

Verovatno ste mnogo puta do sada čule izreku “svaki početak je težak”. Naravno, i moj je bio takav. Težak i frustrirajući. Sećam se, tada mi je bilo slatkih 16, a znamo da je to doba u kada jedni druge umnogome ocenjujemo na osnovu fizičkog izgleda. Dan danas pamtim da sam imala pozadinu kao Sovjetski Savez… Pre raspada! Bar je takva bila u očima nikad zadovoljne sobom tinejdžerke. Gledala sam druge devojke, sve su mi izgledale bolje. A ja, uf, osećala sam se kao hodajuća pomorandžina kora, kao devojka pre iz reklame za neki čudesni napitak koji topi kilograme. Ali, kako postati devojka posle? Mora da postoji neka tajna.

I koliko god da sam se podvrgavala raznim dijetama pokupljenim od mnogobrojnih dragih saveta nisam se sebi dopadala. Prosto sam izgledala kruškasto (tipovima ženske građe pisaću u za par nedelja). Sada kada razmišljam o tom periodu shvatam kolika je glupost bila na taj način ugroziti svoje zdravlje. Stavila sam sebe na ivicu anoreksije i bulimije. Želela sam da budem Ona koja može da obuče uske bele pantalone i kratku majicu – bilo je to davne 1996. pa je ovakav stil bio još uvek prihvatljiv… Ona kojoj će se devojke diviti a muškarci je obožavati!

Izvor fotografije: Neoslinary.com

Posle mnogobrojnih dijeta, zahvaljujući supermodelima koji su tada počeli da propagiraju fizičku aktivnost kao put do savršene linije, otkrila sam nešto što mi je ulilo nadu da nije sve izgubljeno. Fitnes. Prvo sam išla na neki lokalni aerobik na Zvezdari. Upoznala sam se sa instruktorkom koja je bila oličenje onoga što želim da postanem. Imala je tanak struk, vitke noge, široka ramena i kameno čvrstu zadnjicu. I zvala se Nada, simbolično. I tako sam došla na prvi trening puna entuzijazma. Mislila sam, ako ona ovako izgleda od tih svojih vežbi verovatno ću i ja biti ista takva za mesec dva. Ali ubrzo se sve promenilo. Krenula je muzika a sa njom i neki strani izrazi za mene tada nerazumljivi. Šta je sad step touch i leg curl, zar nije lakše reći levo ili desno? I tako sam se ceo sat borila sa novim izrazima pokušavajući da istovremeno uskladim ruke, noge i smer kretanja. Da, kao što sam rekla svaki početak je težak. Skakutala sam tako, crvenela, znojila se i jedva disala. Nisam ni malo ličila na manekenke sa video kasete. A moja draga instruktorka je skakala, vikala i smeškala se. Nije se čak ni zadihala! Ostale devojke su je pratile kao vojska.

“Prošlo je konačno!” – pomislila sam nakon istezanja. Krenule smo zajedno kući, Nada i ja. Meni nije bilo do života, samo sam želela da što pre sednem u udobnu fotelju i pojedem nešto slatko. A Nada se raspričala kako joj je ovo bio treći trening toga dana, kako sutra ima još dva i kako ide malo do grada da prozuji. “Odakle joj snaga?!” – mislila sam tada i beskrajno joj zavidela. Bio je to moj prvi susret sa treningom. Nakon toga sam menjala mnoge trenere i fitnes centre ali bila sam istrajna. Odlučila sam da radim na sebi bar tri puta nedeljno svakoga dana po sat vremena. To je bio minimum koji je potreban da bi se od mog tela napravilo nešto čime bih ja bila zadovoljna. Vremenom sam naučila strane izraze, korake i vežbe, počela sam da se radujem omiljenim pesmama koje su instruktorke puštale. Postala sam deo ekipe. I bila sam zadovoljna sobom i svojim izgledom.

Vremenom sam otkrila da su savršeno telo i gubitak kilograma samo spoljašnji efekti fizičke aktivnosti. Počela sam da se menjam iznutra. Bila sam vedrija, veselija, zdravija. Pohađajući fitnes upoznala sam mnoge drage ljude. I što je jako bitno, sada se time bavim profesionalno. Da, drage moje dame, prešla sam na drugu stranu. Sad sam ja ona koja skakuće sa osmehom na licu i motiviše druge da daju maksimum od sebe na treningu. Postala sam instruktorka. I dala sam sebi zadatak da svima vama iz prve ruke prenesem sve što može biti zanimljivo i korisno a vezano je za trening, ishranu, motivaciju, zdravlje. Vidimo se za nedelju dana. Sportski pozdrav od T.

One Reply to “Ona kojoj će se devojke diviti a muškarci je obožavati!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *