Odri Tatu dolazi na Kustendorf

Francuska glumica Odri Totu biće specijalni gost šestog Kustendorfa, koji se održava od 16. do 22. januara u Drvengradu.

Međunarodni filmski i muzički festival najverovatnije će posetiti i članovi čuvenog engleskog rok benda “Pink Floyd” – Nik Mejson i Dejvid Gilmur.

Odri Tatu, proslavila se tumačeći glavnu ulogu u nagrađivanom francuskom filmu “Čudesna sudbina Amelije Pulen” iz 2001. godine. Nagradu “Cezar” za najperspektivniju mladu glumicu osvojila je 2000. za film “Vénus beauté institute”.

Glumila je i u ostvarenjima: “Koko pre Šanel” (2009), “Neprocenjivo” (2006), “Da Vinčijev kod” (2006), “Veridba je dugo trajala” (2004), “Slatke, prljave stvari” (2003), “Voli me, ne voli me” (2002).

Pošto je dolazak Totuove i italijanske glumice Monike Beluči potvrđen gotovo u poslednjem trenutku, filmovi u kojima one igraju nije bilo moguće uvrstiti u program. Njih dve će možda održati radionice za studente, ukoliko bude vremana i ako uspeju da to uklope sa ostatkom programa, ali tome će biti odlučeno kada stignu u Drvengrad, gde će ostati nekoliko dana.

Među ranije najavljenim gostima su reditelji: Džang Jimou (Kina), Ben Zejtlin (SAD), Aleksej Balabanov (Rusija), Mateo Garone (Italija), Elija Sulejman (Palestina) i turska rediteljka Ješim Ustaoglu, koji će nakon projekcija svojih filmova držati radionice za mlade autore.

 

Izvor: www.b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *