Oblačenje u skladu sa nevremenom

Čast izuzecima, ali živimo u vremenu kada je stil izgubio borbu sa kičom. Nestaje ženstvenost, podela garderobe na dnevnu i večernju…Nestaju ukusno odeveni ljudi, tačnije, oni koji se od gomile razlikuju po  izgrađenom stilu.

Diskretnost je reč koja se može izbaciti iz upotrebe ukoliko govorimo o detaljima, estetskim zahvatima ili dekolteima. Sve je “na izvol’te”, pa čak i nedostaci koje većina dama želi da prikrije. Na tacni se serviraju strije, celulit od prvog do poslednjeg stepena, izdeformisani silikoni, šlaufovi, dušeci i ostali topli omotači koji se gibaju ispod uzanih majica.

Sprzena

Izvor: oddee.com

Iz želje da što poželjnije izgledamo lagano  postajemo smešni. Za ovaj paradoks zaslužna je neumerenost koja nas odvaja od svega što se smatra lepim. Za ovaj sudar kiča i utezanja zaslužne su i tete koje se vrte oko šipke, pardon, stalka za mikrofon.

Cementirana

Izvor: sodahead.com

Čast  izuzecima, ponavljam. Njih još uvek mogu da nabrojim na prste obe ruke. Izuzeci znaju da se sa kilo pudera ne ide na sunčanje, niti sa visokim potpeticama u pekaru. Oni još uvek znaju da se treba oblačiti u skladu sa prilikom i konstitucijom, ali njih je jako malo. Izuzeci nemaju sprženo lice, niti su okićeni kao jelka za Novu godinu. Kada uđu u samoposlugu nećete pomisliti da su zalutali na putu ka cirkusu gde  trebaju da izvedu svoju tačku. Izuzeci znaju šta znače scenska odeća i šminka, te ih zbog toga nećete videti u kombinacijama tog tipa u parkiću. Oni znaju, ali šta ćemo sa ovim drugim?!

Nemapomoci

Izvor: sodahead.com

Pustićemo ih da i  ovoga leta izigravaju raznorazne pevaljke, da sakupljaju fleke od sunčanja sa puderom i žuljeve od celodnevnog klaćenja na štiklama. Pustićemo ih, naravno, da se oblače u skladu sa nevremenom, dok čekamo na neke bolje dane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *