Novi roman Megi O’Farel – „Talas vreline“

Od autorke romana „Kada si otišao“ i „Ruka koja je prva držala moju“, stiže još jedan svetski hit – „Talas vreline“. Šesta knjiga Megi O’Farel, jeste portret jedne irske porodice u krizi tokom legendarnih vrućina 1976. godine, veoma snažna i emotivna porodična drama.

Po oceni kritičara „Talas vreline“ je delo izvanredne romansijerke na vrhuncu stvaralačkih moći, bolji od knjige „Kada si otišao“, romana koji ju je proslavio.

talas-vreline

U julu 1976. London je zahvatio talas vrućina. Kiša nije padala mesecima, bašte su bile preplavljene lisnim vašima, vodu su raznosili u cisternama, a Robert Riordan je kazao svojoj ženi Greti da ide iza ugla da kupi novine i nije se vratio. U potrazi za Robertom Greti pomažu njihova deca – dve sestre koje su se međusobno udaljile i brata na ivici razvoda. Vrativši se kući, svako od njih ima drugačiju zamisao o tome kuda je njihov otac mogao otići. Ali niko od njih ne sumnja da majka možda ima objašnjenje, koje čak ni sad ne može ni sa kim da podeli.

Ovaj roman biće u prodaji od petka, 10. maja, u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Megi O’Farel je rođena u Severnoj Irskoj 1972. Odrasla je u Velsu i Škotskoj, a danas živi u Londonu. Ova mlada autorka je već za svoj debitantski roman „Kada si otišao“ bila nagrađena prestižnom nagradom „Betty Trask“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *