Novi roman Dragana Velikića „Bonavia“ u prodaji od 20. novembra

Novi roman jednog od najvažnijih pisaca savremene srpske književnosti Dragana Velikića „Bonavia“ naći će se u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca od utorka, 20. novembra. Knjiga će moći da se kupi i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Roman „Bonavia“ je po mišljenju kritike najličniji roman Dragana Velikića. „U prvom planu su dve ljubavne priče, zatim odnos oca i sina, i na kraju, u poslednjem poglavlju čitav roman se razrešava kroz priču o poznanstvu mojih roditelja. Bez te priče ne bi bilo ni mene, ni ’Bonavie’. Teritorija romana je prostor od Beograda i Zemuna, preko Budimpešte i Beča, sve do San Franciska, gde se upućuje jedna moja junakinja. A vreme romana obuhvata poslednje dve turbulentne decenije“, rekao je Dragan Velikić o svom novom romanu.

Budući da je Velikić od ovogodišnjeg Sajma knjiga postao autor Lagune, u narednom periodu Laguna će objaviti i prethodne romane našeg velikog pisca, pre svega one kojih već godinama nema na tržištu, kao što su to „Severni zid“, „Slučaj Bremen“, „Danteov trg“, „Ruski prozor“ i druge.

 

Izvor: Laguna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *