Nemačko-srpski sajam karijere

Prvi Nemačko-srpski sajam karijere – “German-Serbian Career Fair” održava se 16. i 17. maja,  u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1).

Sajam će predstavljati informativnu platformu za sve mlade ljude zainteresovane za unapređivanje svoje karijere i poslovnih veština, direktan kontakt sa poznatim poslodavcima, širenje praktičnih znanja kao i mogućnostima obavljanja radne prakse u domaćim i inostranim institucijama i preduzećima.

karijera

Kompanije, uspešni poslodavci kao i brojne institucije predstaviće se sa svojom seminarskom ponudom, a na sajmu će biti organizovana i serija propratnih manifestacija.

Prvi dan sajma rezervisan je za panel-diskusiju na temu “Tržište rada u Srbiji – potrebe za stručnim kadrovima i mogućnosti unapređivanja karijere”, uz prisustvo gostiju i stručnjaka iz Nemačke i Srbije. Stručnjaci će pokušati da odgovore na pitanje kako ubuduće obrazovni sistem u Srbiji efikasnije može da prati potrebe privrede.

Istog dana održaće se serija od četiri radionice poznatih nemačkih institucija.

Glavni događaj drugog sajamskog dana biće panel-diskusija na temu “Evropa bez granica – mogućnosti zapošljavanja u Nemačkoj”, namenjenoj srpskim inženjerima i IT stručnjacima na kojoj će govoriti nemački i srpski stručnjaci.

Istog dana održaće se i prezentacije kompanija-učesnica sajma. Posle svakog “prezentacionog bloka” – po četiri firme, predviđen je kratak razgovor online prijavljenih posetilaca sa predstavnicima kompanija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *