Nedelja nemačkog filma

Posle festivala posvećenih dvadesetgodišnjici pada Berlinskog zida i velikim svetskim katastrofama, Gete institut u Beogradu i Kulturni centar Beograda od 5-10.oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda organizuju Nedelju nemačkog filma na kojoj će biti prikazano jedanaest ostvarenja nastalih u ovoj i prošloj godini.

Festival će otvoriti nemački reditelj Leander Hausman čija će crna komedija „Hotel Luks“ biti prikazana na otvaranju.

U narednih pet dana videćemo još deset žanrovski tematski različitih filmova koji su imali uspeha ne samo kod nemačke publike i kritike, već i na međunarodnoj sceni. To se pre svega odnosi na komediju „Dobro došli u Nemačku“ i snažne drame „Pesma u meni“ i Šlendorfov najnoviji film „Jutarnje more“. Apsolutnu pažnju zaslužuju i tri intimističke drame „Prozor u leto“„Grad pod tobom“ i posebno „Ono što ostaje“ poznatog nemačkog reditelja Hansa Kristijana Šmita koji je prikazan u takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog festivala. 

O mladima na različite načine govore „Zapadni vetar“„Lolipop čudovište“ i naročito „Ratnica“ koja je bila veliki festivalski favorit. Od nemačkog reditelja turskg porekla, Tomasa Arslana, čijeg smo „Dilera“ gledali na FESTU, stiže triler „U senci“ koji se bavi odnosima snaga u nemačkom podzemlju.

Cena karte je 200 dinara. 
Blagajna radi od 16 do 21h.

Više informacija na: www.kcb.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *