Nedelja dobrog dela u KC Grad

Od 13. do 20. novembra, u KC Grad, od 12 do 20h biće organizovana Nedelja dobrog dela.

Pozivaju se građani, slučajni prolaznici..jednostavno svi koji žele da se u ovoj nedelji udruže i zajedničkim snagama pokažu da pojedinac može da napravi promenu, i da iako možda smatra da je i sam nemoćan ili siromašan, može da učini puno toga za ljude oko sebe.

Ukoliko želite da pomognete ugroženima, donesite najpotrebnije – toplu zimsku odeću za decu i odrasle (jakne, pantalone, džemperi, kape, rukavice i drugo što može pomoći da ovi ljudi sa manje briga dočekaju zimu koja dolazi). Ćebad, posteljine, pidžame, higijenska sredstva… Sve su to stvari koje su potrebne centrima za brigu o ugroženim licima kao i svim onim porodicama i pojedincima koji strepe pred zimom koja se sprema.

Osim pomenutog, konzervirana hrana i hrana sa dužim rokom trajanja, kao i osnovne namirnice (brašno, šećer, testenine, krompir…) takođe su dobrodošle i više nego potrebne. Ali, i ako neko želi da pripremi pristojan obrok za ljude koji su veći deo godine gladni, može to da uradi i da se pridruži drugima u konkretnim akcijama koje će biti organizovane svakog drugog dana manifestacije.

Bitno je da na ovaj način postanemo svesni kako i neke stvari nama uobičajene kao što su smeh, druženje, zabava, topla odeća i topli obrok nekome može da znače mnogo više. Ovim akcijama KC Grad želi da pruži malo sreće napaćenim ljudima i da pokažu da i u ovom čudnom sistemu ljudskih vrednosti i teškim vremenima u kojima svi mi živimo, one prave ljudske osobine i dalje postoje.

PROGRAM:

Utorak, 13. novembar

16h – Filmska projekcija
17h – Tribina: Pojačaj!

Sreda, 14. novembar

Konkretna akcija

Četvrtak, 15. novembar

16h – Filmska projekcija
17h – Tribina: Mladi za ujedinjeni svet

Petak, 16. novembar

Konkretna akcija

Nedelja, 18. novembar

14h – Filmska projekcija
15h – Tribina: Centar za inkulturaciju mladih

Ponedeljak, 19. novembar

Konkretna akcija

Utorak, 20. novembar

21h – Koncert: Horkestar, Ramomci, Str8 Mickey & The Boyz
23h – “Swing me an old song” by Janja & Žile

 

Više informacija na: www.gradbeograd.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *