Nataša Ričardson – Kraljica Brodveja

Britanska glumica Nataša Ričardson preminula je od povreda glave zadobijenih na skijanju u Kanadi. Nezgoda se dogodila na kursu za skijaše početnike na Mon Tremblonu, gde je glumica bila na odmoru s decom. U početku nije pokazivala nikakve znake povrede, ali nešto kasnije joj je pozlilo. Ubrzo je potvrđeno da je u kritričnom stanju. Najpre je prebačena u bolnicu u Montrealu, a potom u njujoršku bolnicu, gde je i preminula. Porodica je saopštila da je šokirana i očajna zbog njene smrti, a izrazila je i zahvalnost na podršci, ljubavi i molitvama, zatraživši ujedno poštovanje privatnosti tokom teškog perioda žalosti. Ovo je svima veoma poznata vest, koja je uzdrmala javnost pre tačno četiri godine.

53450389PH685_portrait

Koliko je Nataša bila poštovana glumica, pokazuje i činjenica da iste večeri kada je održano bdenje, odlučeno je da se u 52 pozorišne dvorane, koje se nalaze u Londonu, priguše sva svetla, kako bi se iskazalo poštovanje prema izuzetnoj osobi, Nataši.

Iako je bila poreklom Britanka, Nataša Ričardson je stalno govorila kako je Amerika njen pravi dom. Odlučila je da se 1994. godine odseli iz Londona i često je znala reći kako je nezadovoljna načinom na koji je medije tretiraju u rodnom gradu. “Dok bi u Engleskoj već u naslovu bilo pomenuto iz koje porodice potičem, u Americi se tome posvećuje malo ili nimalo pažnje. To je samo mali detalj. I to mi je dalo ogromnu slobodu i osećaj da sam poštovana, što je bilo vrlo lepo”, izjavila je Nataša, koja je uzela i američko državljanstvo. Govorila je da Amerikanci, daleko manje od Engleza znaju i mare za glumačku dinastiju Redgrejv.

natasa 3

Često je govorila kako je znala da će biti glumica, što i nije čudno s obzirom na to da je ćerka čuvene glumice i oskarovke Vanese Redgrejv i pokojnog reditelja Tonija Ričardsona.

Nakon što je u osamdesetima proglašavana najvećom nadom engleskog pozorišta, u devedesetima je zaigrala i na čuvenom Brodveju, te je bila nominovana za prestižnu nagradu Toni. Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga. Iako tada nagradu nije osvojila, dosta se zbližila se s irskim glumcem, Liamom Nisonom koji joj je bio partner u predstavi. Samo godinu dana kasnije, Nataša i Liam su opet zajedno glumili, ali ovog puta se radilo o filmskom projektu, o filmu Nil. Ono najbolje i najlepše među njima se odmah videlo, a to je bila ljubav. Zaljubljeni par se, ubrzo nakon završenog snimanja filma, venčao. Njihova svadba je izazvala veliki medijski interes, jer je Nison bio na glasu kao veliki zavodnik. Kada su britanske medije počele da šire dezinformaciju, da se Natašin brak raspada, ona je odlučila da kazni novinare, zbog zloupotrebe njenog privatnog života. Žuta štampa je bila puna dezinformacija, koje su blatile njen brak, te je odlučila da tuži tridesetak listova. Pravda je bila na njenoj strani i uspela je da dobije sudske sporove. Odlučila je da uradi nešto plemenito sa novcem, tako da je sav novac uplaćen u dobrotvorne svrhe.

natasa 4

Posednjih godina, prema rečima britanskih medija, Nataša Ričardson želela je da se vrati u svoju domovinu, iako je i dalje nastupala na Brodveju i doživela je veliki uspeh zbog uloge u predstavi “Tramvaj zvan čežnja”. Bez obzira na činjenicu da joj je suprug bio uspešniji filmski glumac, kao i njena majka, Nataša ostaje zvezda koja je svoj status stekla, a da nije glumila u spektakularnim filmskih hitovima.

Za Natašu se jednostavno može reći da je bila jedna od retkih glumica koje su “pametne kao i što su lepe, nežne koliko i snažne”.

natasa 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *