Muzički program Mikser festivala 2013

Mikser festival i ove godine u svom muzičkom programu predstavlja bogatstvo muzičkih žanrova i senzibiliteta – od duhovne muzike preko world music-a i džeza, do garažnog i hard roka, dok su kasni večernji sati rezervisani za klabing. Posetioci Mikser festivala uživaće podjednako u kvalitetnom zvuku iskusnih majstora i tek stasalih mladih muzičkih snaga. Više od 60 izvođača iz Srbije, regiona i sveta nastupiće tokom 6 festivalskih dana na tri bine: Mikser House, Depo Stage i Converse Get Dirty Stage.

U Mikser House-u će, svake večeri u 21 čas (vikendom će se odvijati i muzički matine od 14 časova) počinjati program Mad Hatter Sessions, koji će predstaviti džez, world music i rege izvođače, uz primese savremenog elektro zvuka. Svetsku premijeru imaće regionalni muzički projekat No Land’s Men, čije ime simbolično predstavlja činjenicu da članovi dolaze sa različitih strana: Skoplje, Beograd, London, Split, Priština, Kruševac. Povezuje ih zajednički muzički jezik, na kojem se sporazumevaju putem emocija, zaraznih ritmova i lokalnih muzičkih idioma. Nosioci programa su još i: Kar Češ Brass Bend iz Slovenijestipendisti Berklee college of music gitarista Nikola Stajić i bubnjar Miloš Branisavljević, beogradski sastav Naked, kao i Irie FM, koji zvanično nosi titulu najboljeg rege benda u Evropi.

mikser festival

Depo stage u Travničkoj ulici, aktivan je svakog dana već od 20 časova. Od nove garage rock atrakcije Straight Mickey and The Boys, ustoličenih predstavnika alternativnog rok zvuka Nežnog Dalibora, Obojenog programa, DLM-a, Kande, Kodže i Nebojše, preko nosilaca hip hop kulture u Srbiji, kao što su Lou Benny MC, BKO, Vatra DJs, Prema Ike, do zvezda klabinga i nosilaca elektronskog zvuka MKDSL i FLIP-a, Noise Destruction i Marka Nastića, publika će moći da čuje kako zvuče najaktuelniji izvođači različitih muzičkih pravaca na domaćoj sceni.

Na Converse Get Dirty Stage-u preovlađivaće gitarski zvuk. Progam radnim danima počinje u 18, dok će se vikendom prvi zvuci sa ove bine čuti već od 16 časova. Mikser festival i Converse predstaviće mlade nade regiona – odabrane na Soundtruck call konkusu na kojem je učestvovalo više od 80 izvođača. Converse Get Dirty Stage je novi uzbudljivi koncept, koji korespondira sa temom festivala (Tranzit), pa se program odvija na 2 kamiona, koji će biti pozicionirani na uglu ulica Braće Krsmanović i Mostarske.

Ulaz na koncerte, kao i na ostale sadržaje festivala je slobodan.

Više informacija kao i program pogledajte na zvaničnom sajtu Mikser festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *