Muškarci daju sve za ljubav žene!

Kako nas običaji i društvo uče žene su te koje ne mogu da obuzdaju svoje emocije u vezi ili u braku. Međutim, nedavno istraživanje je pokazalo da muškarci, bez obzira na svoje “mačo stavove” više od žena preduzimaju rizike kada je u pitanju ljubav. Da li je ovo vezano sa njihovim pra pra precima ili sa nekim neobjašnjivim pojmovima iz neuropsihologije, ne znamo, ali ne možemo a da se ne zapitamo?!

Navedeno istraživanje pokazuje da muškarci pokazuju “rizične znake” ponašanja kada se radi o seksu, što često ume da rezultira nesigurnim seksom radi zadovoljenja svojih primarnih potreba. Takođe, bilo je reči i o tome da muškarci više rizikuju u vožnji od žena, te u konzumiranju alkohola i kroz nezdrave stilove života.

Nije za čuđenje kada čujemo poznatu izreku “Istorija se ponavlja”. Muškarci su od davnina činili neizmerne rizike da bi osvojili žene koje vole, neki čak i po cenu svojih života. Romeo, Adam, Solomon, Kralj Edvard VIII, i mnoga druga imena poznata istoriji, pokleknuli su pod uticajem svojih “heroina”.

Muškarci daju sve za ljubav žene

FOTOGRAFIJA: Jovana Tomašević

Nekada su muškarci rizikovali sve što imaju boreći se za žene, braneći čitave imperije od divljih zveri, boreći se u bitkama i ratovima, pa čak se odricali i trona zarad večne ljubavi.

Danas muškarci, iako se možda nećete složiti sa onim što ću reći, isto to rade. Razmislite malo o tome. Muškarci ceo svoj život se trude i rade da danas – sutra njihova porodica ne bi oskudevala ni u čemu, i to sve zbog ljubavi svoje najdraže.

Juče – bikovi, lavovi i horde naoružanih vitezova, danas – konkurencija, bitka za moć, status i bogatstvo. Nema neke razlike, ako posmatrano suštinu.

Žene s druge strane, rizikuju sve za svoje potomke. Ta neraskidiva veza jača je od muško – ženskog ljubavnog odnosa. Žene svoju decu posmatraju kao deo sebe. Ona čuvena rečenica koju žena izgovara, kada muž ne sluša, “On/ona je moje dete, ja sam ga rodila” nije za šalu.

I, molim vas, kada prebacujete svom dragom što je zakasnio na večeru, što vas nije pozvao u dogovoreno vreme, što vam je otkazao sastanak, setite se one Danteove “Ljubav ima dve pratilje: Dobrotu i Strpljivost”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *