Moj Reiki početak

Uvek sam se divila prirodi i oduševljavala otkrivajući čaroban svet oko sebe. Imala sam neku vrstu strahopoštovanja i sebe posmatrala samo kao deo celine.

Priča o Reikiju kao univerzalnoj energiji me je odmah privukla. Pobornik sam zdravog života i smatram da su sve bolesti posledica okretanja od prirode i naše božanske suštine. Mislim da smo rođeni savršeni i kad bi živeli u skladu sa prirodom ne bi patili od tolikog spektra najrazličitijih bolesti.

Fotografija: Mina Gudurić

Duhovna medicina je ne samo alternativa savremenoj, već je na sve načine nadilazi. Koliko samo traumatičnih metoda čovek podnese prepuštajući se savremenoj medicini, često bez ikakvih rezultata ili čak uz pogoršanje opšteg zdravlja.

Reiki je suština samog postojanja, čista svetlost koja dolazi iz viših dimenzija. Ona se neprekidno kreće kroz univerzum i sva živa bića. Da li treba verovati više našem stvoritelju, koji nas je načinio savršenim ili lekarima koji analiziraju i pokušavaju da shvate kako je šta već stvoreno!? Ljudi koji ne misle da odstupe od svojih ustaljenih loših navika, koji veruju u ljudsku dominaciju i svemoć ne treba da traže pomoć u reikiju.

Reiki je i filozofija i način života. Deluje na ljubazne i zahvalne ljude, koj već vibriraju finom energijom ljubavi. Može pomoći svima, ako se sa poverenjem prepuste.

Fotografija: Mina Gudurić

Otišla sam na inicijaciju i da naučim tehniku isceljivanja. Pripremila sam se tako što sam došla čistog srca, puna radosti i lepih osećanja. Znajući da je univerzalna energija i u meni i svima nama, nisam imala nikakvu dilemu, nego samo želju da je snažno doživim i na dobar način usmerim pomažući drugima.

Kad sam inicirana otvorio se Reiki kanal i bilo je potrebno da izvesno vreme primenjujem reiki samo na sebi, dok ne počnem da radim i na drugima. Svakodnevnim praktikovanjem i harmonizacijom, osetila sam priliv nove energije, veliko zadovoljstvo, lakoću i mir. Upravo ta ravnoteža svih sistema organa u telu predstavlja zdravlje i to je najprirodnije stanje u kome bi svako i trebalo da bude.

One Reply to “Moj Reiki početak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *