Modna ikona – Aleksa Čung (Alexa Chung)

Muza mnogih kreatora. Ikona stila. Stvara zavist kod ostalih devojaka svojom lepotom, dok muškarce tera da se okrenu za njom. Njeno ime je Aleksa Čung. Ono što ovu devojku izdvaja od drugih je definitivno njen odličan smisao za humor. Ako se na to doda još i inteligencija, lepota, odmah možete da zaključite zašto Aleksa nije kao i sve druge devojke. Prelepa Britanka se svakako pored gore nabrojanih vrlina može pohvaliti i dosta uspešnom karijerom. Bavi se manekenstvom, urednik je Vogue magazina, dok u slobodno vreme pušta muziku u jednom popularnom londonskom klubu.

Aleksa često kaže da je svesna da njen život nije uobičajan i svakidašnji. Skoro svakog vikenda sedi u prvim redovima modnih revija, a privatni život joj je prilično ometan paparacima koji je svugde prate. Na kućnu adresu joj stižu firmirane stvari poznatih modnih kuća, koje pokušavaju da je ubede da nosi baš njihov artikal, kako bi se što bolje reklamirali.

Iako je danas veoma poznata, njeno probijanje u svet mode nije bilo lako. Sa 16 godina je odustala od školovanja, zbog mode, iako je bila primljena na neke prestižne koledže u Engleskoj. Na početku manekenske karijere je dobijala jako male i gotovo nezapažene revije, i baš kada je htela da odustane ukazala joj se prilika da na MTV-ju vodi emisiju. Aleksa smatra da joj je to bila prekretnica u životu, i da je tada njena karijera krenula nabolje. Njen stil je veoma prepoznatljiv i krajnje neuobičajan. Ona je jedna od retkih modela koji se ne trude preterano oko svog izgleda, već potencira da bude ono što jeste. Kratka čupava kosa, rok stil i cigareta u ustima. Ja bih je baš tako opisala, a vama drage moje dame preporučujem da kada god ne znate šta da obučete, pogledaje koju njenu sliku, i sasvim sam sigurna da će njen istančan stil svima vama dati makar malo inspiracije.

Danas gotovo svi znaju ko je ona ili su makar čitali o Aleksi Čungi, međutim u jednom intrevju ona kaže da pravu sebe ne pokazuje svima, već samo ljudima koje stvarno voli i koji joj jako znače. “Slava nije realna stvar, već je to ono što pročitaš u magazinu, ali kada ga zatvoriš, tada slava prestaje da bude važna. Upravo zato ne dopuštam da mi ljudi koje ne poznajem daju savete. Jedino mi je stalo do mišljenja familije i bliskih prijatelja, jer me oni jedini stvarno poznaju i njihove kritike uvek uzimam u obzir.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *