Mobilni planetarijum u Delta City-ju

Bogat astronomski program u organizaciji Centra za promociju nauke, održava se u šoping molu Delta City (atrijum) u utorak, 9. jula.

Tokom celog dana, svi posetioci moći će da se upoznaju sa astronomskom atrakcijom, mobilnim planetarijumom, ali i da učestvuju u interaktivnim naučnim eksperimentima i demonstracijama.

Planetarijum

Planetarijum je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i nebrojenih spektakularnih objekata koje možemo posmatrati u Univerzumu. On stvara nezamenljivo iskustvo u izučavanju astronomije i prirodnih nauka.

Osim planetarijumske projekcije vođene od strane stručnih predavača, u okviru programa će biti i projekcije kratkih filmova na temu astronomije.

Naučni demonstratori Centra za promociju nauke će izvoditi niz dinamičnih i interaktivnih naučnih eksperimenata i demonstracija u kojima će moći da učestvuju svi zainteresovani posetioci.

Program će na licu mesta biti prilagođen starosnom profilu publike, a projekcije će se održavati na svakih sat vremena, sa početkom u 11h.

Više informacija na: www.deltacity.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *