Mikser zagrevanje i Andrej Pejić

Po kancelarijama, frizerskim salonima, kafićima, kućama svuda se pričalo o istom. Za jedne šok, za druge ushićenje, no neminovno aktuelno zbivanje ovih dana- dolazak Andreja Pejića u Srbiju. Iako i vrapci na grani znaju ponovićemo još jednom koju o njemu. Poreklom sa Balkana, odrastao u Australiji, gde je započeo karijeru modela. Danas možemo slobodno reći da je najpoznatiji svetski androgeni model, o čemu i svedoči pozamašna biografija, obogaćena najslavnijim imenima iz sveta mode. Sinoć, 17. Maja, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, pred publikom koja se okupila u Mikser House-u se našao u ulozi DJ-a. Ova žurka je osmišljena kao svojevrsna uvertira za predstojeći koncert Depeche Mode-a.

Pejic1

Zakoračivši u Karađorđevu, spori tok misli mi je naglo promenio prizor nekog omanjeg Korejanca ili tako nešto koji je svoj stilizovani izgled osim šeširićem začinio i ljubičastom pismo tašnicom. Već u sledećem trenu ugledavši gomilu ispred Mikser House-a, shvatih da je Korejanac bio samo lagani uvod u priču večeri koje sledi. Visoki, niski, lepi, manje lepi, mladi, ne tako mladi, beli, crni… reklo bi se da su se sve različitosti sinoć skotrljale do reke. Iznad svog tog mora autentičnih frizura, naočara, košulja, čak i klompi izdizao se stejdž na Dj-a. Prvobitno za zagrevanje atmosfere su se pobrinuli Srdjan Šveljo, Luna Lu i Neša Klik. Uprkos tome što je veče bilo posvećeno Depeche Mode-u,moram primetiti da je publika pala u trans kada su počeli disko hitovi iz perioda bivše Juge.

pejic9

Pejic2

Pejic3

Negde oko ponoći je u VIP deo kročio privid atraktivne dugonoge plavuše na visokim potpeticama. Praćen pompom i blicevima beše to Andrej, naravno. Iako nosi status zvezde večeri, svima je podario osmeh, a neki od nas dobiše i fotku.

Pejic4

pejic5

Uz sat vremena kašnjenja u odnosu na program izašao je pred publiku uz pesmu „Program tvog kompjutera“ koju mu odabraše, a prvi njegov izbor beše „ I feel lika a woman“, od Shania Twain. Svojom pojavom je izazvao očigledno uzbuđenje publike, koja je počela ličiti na roj leptirova. Što se tiče izbora muzike, ispoštovao je obećanje i ostao dosledan elektro zvuku.

pejic8

pejic6

pejic7

FOTOGORAFIJE: Lily Ann

Sudeći po kompletnoj slici večeri, njegov nastup u Beogradu ima ono „to be continued…“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *