Mikser predstavlja: Denis & Denis

Dole, kraj reke, u prostoru koji ovih danas miriše na drvo i svežu farbu, najavljena je renesansa zvuka koji je osamdesetih pomerio granice i doneo avangardu u Jugu. Spominje se kojekuda da će 7. marta u prostoru Mikser Housea, kulturna organizacija Mikser, uz podršku regionalnog Vh1 kanala, ugostiti poznati riječki elektropop bend “Denis & Denis”. Prostor nedavno renoviranog Mikser Housea je bio mesto na kojem su se predstavnici medija okupili, ne bi li dobili informacije “iz prve ruke” o tome šta publika može da očekuje od ovog povratničkog koncerta.

U svom obraćanju, Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser organizacije, nam je otkrio da je ovaj koncert svojevrsna uvertira onome što nas očekuje u Mikseru Houseu, nakon zvaničnog otvaranja 15. marta. Biće to multifunkcionalan prostor koji će promovisati umetnost, srce kreativne države Savamala, budućeg “beogradskog Sohoa”.

Nikola Jovanović, Talent & Music Manager muzičkih kanala MTV i Vh1, kaže da je ovo prvi projekat koji je nedavno pokrenuti regionalni Vh1 podržao. Jer, kako naglašava, savršeno se uklapa u koncept ovog kanala koji spaja kvalitet prošlog i budućeg.

I naposletku, ushićeni glas, širok osmeh, i nestašan pogled Marine Perazić nam otkriše uzbudjenje, a izgleda i pozitivnu tremu u vezi sa predstojećim koncertom. Koncert je inače, jedan u nizu turneje, odnosno “reuniona” povodom 30 godina postojanja benda. Iako je još odavno rekao da joj se neće više nikad obratiti, Davor Tolja, drugi član ovog kultnog benda, je ipak bio inicijator, i prvi poslao mail, kako Marina kaže, u svom lakonskom stilu.

Na koncertu će biti izvedene sve pesme benda, uz podršku i Edija Kraljića, trećeg člana benda, ali i novih 10 članova, svi predstavnici “riječke scene”. Koncert počinje u 21h, ali od 20:30h će nastupiti jedan zagrebački DJ set, specijalno oformljen za ovu priliku,a nakon koncerta Vh1 DJ Crew. Ulaznice se mogu nabaviti na svim “Eventim” lokacijama, ali i rezervisati putem maila office@mikser.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *