Mezoterapija – metoda za rešavanje različitih zdravstvenih i estetskih problema

Mezoterapija je metoda za rešavanje različitih zdravstvenih i estetskih problema. Predstavlja posebnu tehniku ubrizgavanja raznih preparata i lekova u kožu i potkožno tkivo.

Od  preparata za rešavanje problema celulita i lokalnih masnih naslaga se koriste:

Vazodilatatori: masno tkivo je veoma slabo prokrvljeno i zadržava veću količinu tečnosti. Zahvaljujući vazodilatatorima postiže se bolja drenaža masnog tkiva i bolja razmena materija.

Lipolitici: sredstva koja ubrzavaju metabolizam u masnim ćelijama ili čak dovode do prskanja membrane masne ćelije ( artičoka, aminofilin, kofein i dr.)

Sredstvo koje deluje na strukturu tkiva : organski silicijum.

Kako se radi mezoterapija?

Sama tehnika rada zavisi od regije koja se obrađuje i od vrste problema.Najčešće korišćena tehnika je klasična. Ubod se vrši veoma tankom, specijalnom iglicom za mezoterapiju, na dubini od 4mm, i na taj način se ubrizgava mala količina preparata.  Ubrizgava se mala količina preparata i to na 1,5 do 2 cm razmaka između uboda. Infiltracija je tehnika gde se na manjem broju uboda ubrizgava veća količina preparata. To se radi kada hoćemo da istopimo veću količinu masnog tkiva. Napaž je veoma površno bockanje gde se skoro ne narušava integritet kože. Sve tehnike su bezbolne i komforne za samog pacijenta.

Mezoterapija kao metoda se najčešće koristi za uklanjanje celulita, kao jednog od najvećih estetskih problema žena 21 veka.

Pojednostavljeno, celulit može da se definiše kao pojava udubljenja na koži, najčešće bedara i stražnjice, koja su slična pomorandžinoj kori, uočljiva odmah ili nakon pritiska na kožu.

Noviji  mezoterapijski kokteli deluju stepenicu dalje ili , bolje rečeno, bliže uzroku celulita. Oni blokiraju receptore na površini masne ćelije, onemogućavaju skladištenje masti, povećavanje masnih jastučića i pritisak na okolne strukture.

MESOGLOW

Za jedan dan do potpune svežine lica

Mesoglow lica je mezoterapija pomoću malih iglica, uz korišćenje veoma visokih koncentracija hijaluronske kiseline, čak i da 32 mg, u kombinaciji sa multivitaminskim koktelima bogatim aminokiselinama i mineralima čime se automatski nakon sprovedenog tretmana, čak i kod starije kože, postiže blistavost i sjaj sa zategnutim, lifting efektom.

Biološki potencijal i hidratacija mlade kože se održava dok se efekti starenja odlažu i zrela koža se oporavlja.

Stanje kože se poboljšava, ten postaje blještaviji, a koža elastičnija. Koža je potpuno restruktuirana.

Visoke koncentracije hijaluronske kiseline izdvajaju ovu vrstu koktela od drugih mezoterapijskih, naizgled sličnih terapija i proizvoda koji se koriste.

MEZOGLOW tretmanom postiže se:

prevencija pojave “prvih bora”

redukcija bora

intenzivna regeneracija dermisa

visoka hidratacija

anti-oksidativni i protektivni efekti

održavanje biološkog kožnog balansa

intezivna ishrana kože

sjaj i blještavost, tj.prosvetljenje kože

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *