Memorijal “Čika Duško Jovanović”

32. Memorijal “Čika Duško Jovanović” – otvoreno medjunarodno trodnevno orijentiring takmičenje “Metropole Jugoistočne Evrope” održava se od 26. do 28. aprila na više lokacija. Očekuje se oko 300 takmičara, prvenstveno iz Srbije, ali i iz Sofije, Bukurešta, Skoplja…

cika dusko jovanovic

Prvi dan rezervisan je za noćno orijentiring takmičenje, koje će biti održano preko puta Tržnog centra “Ušće” od 20h. Učesnici će imati zadatak da, u potrazi za kontrolnim tačkama, sa lampama protrčavaju ovaj gradski teren.

Drugi i treći dan takmičenja biće održani na terenima Čovke kod Lazarevca, a drugog dana će se održati trka za svetsku rang-listu i Prvenstvo Srbije na srednjim distancama. Svečano otvaranje je u 11, a prvi start u 11.30h.

Trećeg dana je bodovanje za Prvenstvo Beograda na dugim stazama i Prvenstvo Srbije u kombinaciji.

Ukupni rezultati drugog i trećeg dana takmičenja računaju se za 32. Memorijal “Čika Duško Jovanović”, a oni koji osvoje prva tri mesta u svim kategorijama biće nagradjeni diplomama i medaljama.

Orijentiring je sport na otvorenom prostoru, a zadatak takmičara je da na terenu pomoću karte i kompasa, odredjenim redom, pronadju niz zadatih kontrolnih tačaka.

 

Izvor: www.beograd.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *