Mats Staub u KC Gradu

Program pod nazivom Inspiracija Beograd održava se u Kulturnom centru Grad, koji će u saradnji sa festivalom Culturescapes iz Bazela ugostiti švajcarskog umetnika Matsa Stauba.

Mats će od subote, 20. jula do 20. avgusta raditi na projektu “21”. Kroz susrete i intervjue sa Beograđanima sakupljaće materijal koji se odnosi na trenutak kada su napunili 21 godinu.

Mats Staub rođen je 1972. godine u Bernu. Živi i radi u Bazelu i Cirihu, kao i mestima u kojima se odvijaju njegovi dugoročni projekti. Studirao je teatar, novinarstvo i religiju u Bernu, Frajburgu i Berlinu. Od 1996. do 2001. godine kao novinar je radio za različite publikacije, a od 2002. do 2004. godine kao dramski savetnik u Nojmarkt teatru u Cirihu. Svoje umetničke projekte na raskršću teatra i izložbe, novinarstva i nauke razvija od 2004. godine.

mats-staub

U projektu “21” umetnik će sakupljati individualna sećanja različitih ljudi koja se odnose na momenat u kom su postali odrasli i napunili 21 godinu, a periodu između 1938. i 2011. godine.

“Ispiracija Beograd” je program koji su u junu 2012. godine pokrenuli Kulturni Front i Kulturni centar Grad. Do sada je četvoro umetnika gostovalo u okviru ovog projekta – Jakob Dalgren, umetnik iz Švedske, Jozef Klajndinst, austrijski pisac, nemački kamerman i reditelj, Niklas Rid Midlton, i multimedijalna umetnica iz Francuske, Marianne Maric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *