Mark Eitzel Band u DOB-u

Mark Eitzel Band i Stray Dogg nastupiće u nedelju, 3. februara u Domu omladine Beograda (Amerikana) od 21h.

Mark Ajcel je tridesetak godinana muzičkoj sceni, a ovo je treći put kako dolazi u Srbiju. Osim u DOB-u, 4. februara nastpiće i u Novom Sadu.

Trijumfalni povratak posle teškog infarkta u maju 2011.godine, obeležio je prošlogodišnji album “Don’t Be a Stranger” (Decor/Merge) koji mnogi smatraju njegovim najboljim radom u novom milenijumu.

Avantura puna peripetija, koja je počela još 2010. godine završila se “filmskim” srećnim krajem – Ajcelov stari prijatelj dobio je na lotou i rešio da finansira snimanje albuma.  Ajcelove poznate introspektivne teme o potrošenim ljudima, neispunjenim obećanjima, demistifikovanju slave, besparici, gubitku nade i neizvesnosti novog početka, dočarane su suptilnije nego ikada pre, uz pomoć producenta Šeldona Gomberga, gitariste AMC-a Vudija, bubnjara Kostelovih The Attractions Pita Tomasa, i raskošne gudačke sekcije. 

Poezija Marka Ajcela, puna duhovite autoironije ali i mračnog samoprezira, učinila ga je jednim od najcenjenijih autora u savremenom američkom roku. Njegov jedinstveni melanholični stil upotpunjuju ,”vazdušasti”, setni glas kao i znatiželja prema srodnim muzičkim žanrovima, od džeza do elektronike.

Sa više od 15 objavljenih albuma, solo i sa American Music Club, Ajcel je stekao titulu najboljeg američkog pesnika svoje generacije (The Guardian).

Na ovoj, prvoj solo turneji sa bendom još od 2001. godine, Mark Ajcel nastupa s ekipom u kojoj su Patrik Nikolson (gitara/klavijature), Geret Hav Dejvis (bas) i Stiven Hiskok (bubanj). Veliki deo koncertnog repertoara čine pesme American Music Club, uz šetnju kroz sve faze Ajcelove karijere.

Specijalni gost na beogradskom koncertu je lokalni bend Stray Dogg, koji će tom prilikom promovisati svoj drugi studijski album “Fire’s Never Wrong”.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *