Marčelo u akciji za “Liceulice”

Magazin “Liceulice” pokrenulo je akciju “osvajanja” grada, sa ciljem da se omogući vernim i novim čitaocima da na što više različitih mesta u gradu pronađu svoj primerak, a prvoj akciji pridružio se beogradski reper Marčelo.

liceulice-prodavci

On će se danas od 16.30 do 17.30h na platou ispred Tehničkih fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra), družiti sa prodavcima uličnih novina i čitaocima potpisivati svoju knjigu, koju će svaki deseti kupac magazina “Liceulice” dobiti na poklon.

Učešćem u ovakvim akcijama poznati pokazuju da im je stalo do mnogih nepoznatih i ugroženih, do pravednijeg i boljeg društva za sve.

Magazin “Liceulice” redovno izlazi već dve godine. Do sada je objavljeno 15 brojeva. Može se naći na ulicama i javnim mestima u tri grada u Srbiji, gde se distribuira kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca, koju čine pripadnici ugroženih, marginalizovanih grupa. Polovina prihoda od svakog primerka zarada je prodavaca, dok se druga polovina (kao i ostala prikupljena sredstva) koristi za produkciju novih brojeva magazina i dalji razvoj projekta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *