Manifestacija Noć muzeja

Noć muzeja, kada će biti otvoreno više od 150 kulturnih institucija u 68 gradova i mesta u Srbiji održava se u subotu, 18. maja od 18h do 2h posle ponoći.

Ovo je deseti put zaredom kako se ova manifestacija održava, a u Beogradu će na 60 lokacija jubilej biti obeležen svečano – čudesnim svetom bajki, izložbom karikatura XX veka, ali i inicijativom za otvaranje prvog evropskog muzeja džeza.

noc-muzeja-2013

Premijerno će biti predstavljena “Mala fabrika efekata”, savremena brazilska umetnost koja je gostovala u Luvru, a posetioci će se prisetiti i video igara iz osamdesetih, koje su  mnogima obeležile detinjstvo i mladost.

Noći muzeja i obožavatelji benda Depeche Mode približiće posetiocima kraljeve pop kulture u okviru izložbe “World in My Eyes”.

Dame će imati priliku da u Konaku Kneginje Ljubice isprobaju unikatnu odevnu kombinaciju i budu deo “Instant mode” – dizajneri će posetioce na licu mesta stilizovati i učiniti glamuroznim.

U Domu omladine Beograda će prvi put biti predstavljen unikatni primerak pustinjske ruže na Balkanskom poluostrvu, poklon Titu od radnika sarajevske “Hidrogradnje”.

Eksponati u Muzeju srpskog lekarskog društva podići će svest posetilaca o važnosti odgovornog ponašanja za rađanje zdravog novorođenčeta.

U maloj Galeriji Singidunum biće izloženi unikatni i ručno rađeni modni dodaci – oslikane ešarpe, kape, ogrlice, narukvice, torbice. U Muzeju primenjene umetnosti izloženo je stotinak pari ženske obuće iz XIX i XX veka.

Biće organizovana i “Ženska tura” koja je pre svega namenjena damama.

Cena pretprodajne ulaznice je 400 dinara, dok će na dan manifestacije karta koštati 450 dinara. Mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima na Trgu republike 5,TC Ušće, blagajni Doma omladine, Knižari Delfi SKC ali i na ostalim mestima u Beogradu i celoj Srbiji.

 

Više informacija na: www.nocmuzeja.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *