Manifestacija Fontana sportsko leto

Tradicionalna beogradska manifestacija Fontana sportsko leto održava se od 7. do 23. juna u organizaciji Kluba malog fudbala “Fontana Beograd”.

I ove godine svi posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnom sportsko-rekreativnom i kulturno-umetničkom programu u samom srcu Novog Beograda.

Biće organizovana takmičenja u više sportskih disiplina pod sloganom “Igraj fer-plej” u bloku 1, na sportskim terenima Mesne zajednice “Fontana”. Sportovi uključeni u program su mali fudbal, odbojka, tekvondo, stoni tenis, kendo, aikido, šah, atletika… Program će se odvijati svakodnevno, radnim danima od 17 do 23h i vikendom od 10 do 23h.

fontana-sportsko-leto

Biće organizovan i najpoznatiji i najveći beogradski turnir u malom fudbalu, 18. Fontana kup za seniore koji će i ove godine okupiti 32 najbolje ekipe iz cele Srbije, kao i 15. Memorijalni turnir “Petar Radošević – Šraf” za juniore, koji su ove godine podeljeni u 5 kategorija: 96-97, 98-99, 00-01, 02-03, 04-05.

Za najbolje plasirane ekipe, u svim kategorijama i takmičenjima, obezbeđeni su pehari i medalje, a za najbolje pojedince u kategoriji najigrač, najgolman, najstrelac obezbeđene su plakete. Najbolji će dobiti i vredne nagrade.

Prelazni pehar “Boginja Fontane” za najbolju ekipu malog fudbala, zasigurno je jedan od najboljih i najkvalitetnije izrađenih pehara u celom regionu, delo je našeg poznatog vajara Ljubiše Mančića.

Na turniru u malom fudbalu okupiće se više ambasada – Slovačke, Japana, Rumunije, Norveške, Italije, Španije i druge.

Ove godine se održava i drugi po redu, Festival odbojke “Ulična odbojka Fontana”, turnir u odbojci 4 na 4 za decu i omladinu, a biće održani i turniri u tekvondu, kendu, aikidu, stonom tenisu, šahu.

U okviru zabavnog programa su radionice za decu i mlade, nastupi kulturno-umetničkih društava, promocija plesa kapuera, izložbe slika i drugo.

Prijave takmičara vrše se mailom (fontanaklub@yahoo.com) ili telefonom 066/6815-906.

 

Izvor: danubeogradu.rs

Jovana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *