Majska izložba ULUPUDS-a

Majska izložba Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera (ULUPUDS), pod nazivom “Od-lično Excellent” otvara se večeras u 19h u izložbenom salonu na Andrićevom vencu 2.

Ova jubilarna, 45. izložba uvertira je za proslavu velikog jubileja ULUPUDS-a, koji 60 godina kontinuirano deluje u kulturi Beograda, Srbije i svuda gde kreativnost njegovih članova ima odjeka.

ulupuds

U istom prostoru koji je Opština Stari grad ustupila Udruženju za manifestacije u maju i junu 2013, ULUPUDS priređuje Veliku multimedijalnu retrospektivnu izložbu od 11. juna, koju će većim delom činiti nagrađeni radovi brojnih umetnika, nekadašnjih i sadašnjih članova Udruženja.

Majska izložba, koja je inače i najstarija i najznačajnija izložba članova ULUPUDS-a, profesionalnih stvaralaca u svim oblastima primenjenih umetnosti i dizajna u Srbiji, prvi put je održana 1955. godine. Prvo je bila revijalnog karaktera, ali od 2007. godine, tom vidu pridodat je i tematski okvir.

Biće izloženi radovi 214 umetnika iz devet oblasti – arhitekture, slikarstva i grafike, tekstila i savremenog odevanja, scenografije i kostimografije, dizajna, fotografije, keramike i stakla, vajarstva i teorije, kritike i istorije umetnosti, odgovarajućih sekcija Udruženja.

Izložba će trajati do 5. juna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *